Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Μπολ πρωινού βρώμης

Κρέμα πόριτζ με νιφάδες βρώμης ολόκληρες, μπόλικη κανέλα, μπανάνα, flakes καρύδας και σπόρους chia. Αυτή είναι η σωστή ονομασία αλλά θαρρώ είναι υπερβολικά μεγάλη για να γίνει τίτλος συνταγής, μάνα μου! Εσύ, ΝΑΙ, εσύ που θέλεις να τρως υγιεινό πρωινό χωρίς τύψεις. Σε έχω. Στην αγγλική αργκό, η λέξη “porridge” σήμαινε το φαγητό των φυλακών,…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα και Μέλι.

Κάτσε κάτω απο την μπάρααα! Φτάνει ο καιρός των γυμναστηρίων του ιδρώτα και της δίαιτας, μάνα μου! Ανάμεσα απο τις γιορτές φυσικά, ε; Να μη το παρακάνουμε κιόλας! Σου έχω συνταγάρα! Εσένα που εισαι της υγιεινής και θες σνάκ γλυκό αλλα λυπάσαι να τσακίσεις την πάστα, και εσένα που είσαι της ανθυγιεινής… γουστάρεις πάστα εξτρα-φουλ…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Χόρτα Σαλάτα (Αντίδια)

Ορίστε μιά απλή συνταγή που δε χρειάζεσαι συνταγή για να φτιάξεις. Είμαι σε δίαιτα (καλά, εντάξει… διατροφή… ) και πρέπει να αυξήσω τις σαλάτες για να μη πεινάω. Αυτό το άρθρο λοιπόν ήταν μια αφορμή για να σου γράψω τον πόνο μου και να γκρινιάξω σαν σωστός τροφαντός φούντι-παύλα-ντράμακουιν. Α! ήταν επίσης έναυσμα για να…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Hummus (Χούμους). Το καλύτερο. Έβερ.

Τι να πω για το χούμους; Καταρχήν, εάν δεν ξέρεις τι είναι το χούμους, θα σου πω περιεκτικά. Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα(αλοιφή), που στη Μέση Ανατολή τρώνε με συνοδεία ψωμιού ή αραβικής πίτας κομμένη σε τρίγωνα ή τυλιχτή με άλλα υλικά. Παραδοσιακά παρασκευάζεται με ταχίνι, ρεβίθια, λεμόνι, ελαιόλαδο και με διάφορα μπαχαρικά. Το τέλειο χούμους ωστόσο, αυτό που θα φτιάξεις…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

ION Αμυγδάλου Cookies

Την ξύπνησα απο τον λίθαργο της απραγίας και έδωσα νόημα στην απλοϊκή ύπαρξή της: “ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΠΙΣΚΟΤΟ” αναφώνησα εκστασιασμένος και φόρεσα με μια κοφτή κίνηση την ποδιά μου.

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Συκωτάκια πουλιών λεμονάτα με ρίγανη

Το σιχαίνεσαι ή το αγαπάς; Είμαι σίγουρος πως οι μισοί και παραπάνω που θα δουν αυτήν την συνταγή δεν θα ανοίξούν κάν τη σελίδα. Απο αυτούς που θα ανοίξουν το 70% θα πούν “μπλιάχ” και το άλλο 30% του μισού πληθυσμού θα γλύφει τα δαχτυλά του!! Ναι, ξέρω ότι τα εντόσθια/συκωτάκια/καρδιές δέν είναι το αγαπημένο…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Πως στο μέλλον θα τρώμε και δεν θα παχαίνουμε, με ενα χάπι!!

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μικροαλλαγή ενός γονιδίου σε ποντίκια τους επιτρέπει να τρώνε όσο θέλουν χωρίς να παίρνουν βάρος.  Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψή τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για μια ανθρώπινη θεραπεία στο εγγύς μέλλον. Πάντα είχα αυτή την φαντασίωση Ήμουν λέει παρα…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Βρώσιμη Ζύμη Μπισκότου

Λοιπόν, αυτή είναι η χαρά κάθε μικρού παιδιού και κάθε στρουμπουλού foodie σαν και του λόγου μου που τρελαίνεται να τρώει ωμή ζύμη μπισκότου! Αν το κάνεις όμως κάντο σωστά! Φτιάξε μία παρτίδα ωμή ζυμη μπισκότου που δεν θα δεί ποτέ της το φώς του φούρνου, πάρε το μπολ αγκαλιά, ενα ποτήρι γάλα και ανοιξε…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Durian (ντούριαν), Το φρούτο που μυρίζει σαν ψόφιο ποντίκι.

Υγιεινό superfruit, “βρωμερό” και πανάκριβο! Εάν δεν έχετε ταξιδέψει ποτέ στη Νοτιοανατολική Ασία , είναι πιθανό να μην συναντήσατε ποτέ φρέσκα durian. Το περίφημο αυτό Ασιατικό φρούτο είναι πολύ δημοφιλές στην περιοχή. Ωστόσο, άν τα δοκιμάσετε, πολλοί υπόσχονται μια εμπειρία που δεν είναι πιθανό να ξεχάσετε. Τα Durians έχουν μια ισχυρή, βαθιά οσμή που διαπερνά το εξωτερικό κέλυφος…

Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Facebook

Κρεμμυδόσουπα (Γαλλική)

Soupe à L’oignon Αυτή ειναι παραδοσιακή Γαλλική συνταγή που σε αντίθεση με άλλες “γαλλόφερτες” είναι πάρα πολύ απλή στην εκτέλεση. Τα βασικά υλικά είναι κρεμμμύδια, ζωμός βοδινού, κρασί κόκκινο, θυμάρι και λίγο αλευράκι μάνα μου! Α! και να μη ξεχάσω: συνοδεύεται με μια φέτα φρυγανισμένου ψωμιού με μπόλικη γραβιέρα λιωμένη επάνω! Σε έφτιαξα; Θέλεις να…