Μπακαλιάρος στον φούρνο. Σαν Τηγανητός

207

Μπακαλιάρος στον φούρνο. Σαν Τηγανητός μάνα μου, να γλείφεις και τα δάχτυλα σου!

Η συνταγή αυτή είναι προσαρμοσμένη από τη viral συνταγή μου για Γλώσσα φιλέτο πανέ στον φούρνο, που θα βρεις εδώ για να της ρίξεις μια ματιά. Εάν γράψεις στη φίλη μου την γκουγκλ “ψάρι πανέ στον φούρνο” σου τη βγάζει ψηλά-ψηλά χαχα!

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ

Τα μπαχαρικά και τα αρωματικά που σου προτείνω, δίνουν στο ψάρι έναν αέρα παραδοσιακό! Επαναστατικό λεμονάκι (ξύσμα) μέσα στο μίγμα για το πανάρισμα. Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κεφαλοτύρι λαχταριστό τριμμένο για την π*τανιά! (ναι, και αυτό ΜΕΣΑ στο μίγμα για το πανάρισμα!). Και φυσικά δε θα το πανάρεις με αβγό! Σου δίνω κόλπο για υγιεινό πανάρισμα με μουστάρδα! Ε, πες μου τώρα εσύ δε θα έτρωγες ψητό αντί για τηγανιτό με τόση νοστιμιά που σου περιγράφω;

Α, και για την τέλεια σαλτσούλα, ΣΕ ΕΧΩ! Εντάξει αγαπάω την παραδοσιακή σκορδαλιά, αλλά δες και την εναλλακτική και εύκολη γαλλική σάλτσα ρεμουλάν που σου προτείνω. Είναι μοναδικά νόστιμη και πηγαίνει απίστευτα σε ψάρι!

Sauce Remoulade
εξελληνισμένη (ή αλλιώς: της Γιαγιάς σου) (ή αλλιώς: σως μεσογειακή με βάση τη μαγιονέζα )
Φτιάξτην για να τη βάλεις σε σάντουϊτς, μπέργκερς ή στον παραδοσιακό μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου για όσους δεν συμπαθούν τη σκορδαλιά
Δες εδώ τη Συνταγή
Μπακαλιάρος στον φούρνο. Σαν Τηγανητός

Μπακαλιάρος στον φούρνο. Σαν Τηγανητός

Επαναστατικό λεμονάκι (ξύσμα) μέσα στο μίγμα για το πανάρισμα. Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κεφαλοτύρι λαχταριστό τριμμένο για την π*τανιά!
5 from 13 votes
Εκτύπωσε τη συνταγόλα Αποθήκευσε την στο Pinterest Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Κατηγορία: Κυρίως Γεύμα
Κουζίνα: Ελληνική, παραδοσιακή
Keyword: 25η μαρτίου, επανάσταση, μπακαλιάρος, παναρισμένος, πανέ, παραδοσιακό, σαν τηγανητό, στον φούρνο, φιλέτο
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 minutes
Μερίδες : 4 μερίδες
Θερμίδες / μερίδα: 669kcal

Υλικά

  • 1, ½ kg Φιλέτο μπακαλιάρου Κατεψυγμένο, έτοιμο ξαρμυρισμένο (γλιτώνουμε πολλές ώρες προετοιμασία). Τον ξεπαγώνουμε σε νερό σε 2 ώρες.
  • 50 γρ. ελαιόλαδο για το ράντισμα, πριν μπει στον φούρνο

Στερεά υλικά

  • 280 γρ. φρυγανιά τριμμένη. (ή εάν βρείτε "panko bread crumbs", είναι τρίμμα λευκού ψωμιού ειδικό για πανάρισμα. Το χρησιμοποιούν στα καλά εστιατόρια και κάνει απίστευτη κρούστα, θα το βρείτε σε μαγαζιά με ασιατικά ή online)
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο. (ή παρμεζάνα ή όποιο σκληρό τυρί σας αρέσει)
  • 1 λεμόνι (μόνο το ξύσμα του)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1, ½ κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υγρά υλικά

  • 200 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες

Προετοιμασία

  • Αφού ξεπαγώσουμε τα ξαρμυρισμένα φιλέτα μπακαλιάρου, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα κρατάμε στην άκρη. Δε χρειάζεται να βγάλουμε την πέτσα στον κατεψυγμένο. Δεν την καταλαβαίνεις μετά το ψήσιμο.
    Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου
    Κρατάμε στην άκρη και το ελαιόλαδο για τον "ψεκασμό" στο τέλος.

Χρησιμοποιούμε 2 μπολ για το πανάρισμα. Ένα με τα υγρά υλικά και ένα με τα στερεά.

  • Στο ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι, το ξύσμα από ένα λεμόνι, 1 κ.γ. Αλάτι και 1 ½ κ.σ. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Στο δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι

Πανάρουμε

  • Πανάρουμε τα φιλέτα βουτώντας πρώτα στο μίγμα με τη μουστάρδα και μετά στο μίγμα με τη φρυγανιά. Αφού καλυφθούν καλά με φρυγανιά τα τοποθετούμε στο ταψί με τη λαδόκολλα. Τα "ψεκάζουμε" με το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα ή στους 220°C στις αντιστάσεις.

Διατροφικές Πληροφορίες

Serving: 1μερίδα | Θερμίδες: 669kcal | Υδατάνθρακες: 31γρ. | Πρωτεΐνη: 80γρ. | Λιπαρά: 23γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 6γρ. | Trans Λιπαρά: 1γρ. | Χολιστερόλη: 175mg | Αλάτι: 1672mg | Κάλιο: 1716mg | Φυτικές Ίνες: 3γρ. | Σάκχαρα: 3γρ. | Vitamin A: 338IU | Vitamin B12: 4µg | Vitamin C: 9mg | Vitamin D: 3µg | Ασβέστιο: 393mg | Σίδηρος: 4mg
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
23
ΤΕΛΕΙΟ
1
3
ΑΓΑΠΩ!
2
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία




Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close