Privacy Policy – Πολιτική Απορρήτου

O Γεώργιος Γκανιάτσας είναι ο διαχειρίστης της ιστοσελίδας, προσωπικού ιστολόγιου: kserotiefages.gr (Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι)

Η παρούσα επισήμανση απορρήτου επεξηγεί ποιες πληροφορίες συλλέγουμε από εσάς όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας ή όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας. Είναι πολυεπίπεδη, για να μπορείτε να βρείτε εύκολα το λόγο για τον οποίο επεξεργαζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες και τι κάνουμε με αυτές. Συνεπώς, σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα Επισήμανση Απορρήτου και να τσεκάρετε την επιλογή «Συμφωνώ» εάν κατανοείτε και συμφωνείτε με τους επί μέρους όρους της παρούσας ειδοποίησης. 

  1. Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Στοιχεία Επικοινωνίας

2. Πoύ αποθηκεύουμε τις πληροφορίες που μας έχετε δώσει

3. Ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας

4. Ποιες πληροφορίες συλλέγουμε από εσάς.

Α. Πλοήγηση στην Ιστοσελίδα Β. Δημιουργία λογαριασμού στην Ιστοσελίδα Γ. Πληροφορίες που μοιράζεστε όταν σχολιάζετε τις συνταγές μας  Δ. Συμμετοχή σε διαγωνισμούς Ε. Εγγραφή στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο μας (e-newsletter) ΣΤ. Επεξεργασία δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς Η. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης Θ. Σύνδεσμοι σε άλλες ιστοσελίδες ΘΑ. Διαδικτυακές Ειδοποιήσεις Προώθησης (Push Notifications) ΘΒ. Επικοινωνία μαζί μας

5. Τα δικαιώματά σας

6. Πότε απαντάμε στα αιτήματά σας σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

7. Πού μπορείτε να προσφύγετε;

8. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Επισήμανσης Απορρήτου;

1. Υπεύθυνος Επεξεργασίας – Στοιχεία επικοινωνίας

O Γεώργιος Γκανιάτσας, είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών πληροφοριών που συλλέγουμε από εσάς.

Για γενικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο mail info@kserotiefages.gr Mπορείτε, επίσης, να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της υπηρεσίας facebook messenger. ή μέσω μηνυμάτων στο instagram

2. Πoύ αποθηκεύουμε τις πληροφορίες που μας έχετε δώσει

Tα δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς αποθηκεύονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

3. Ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας;

Μόνο οι συντάκτες της ιστοσελίσας μας έχουν πρόσβαση κατά περίπτωση στα προσωπικά σας δεδομένα. Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τον σκοπό που αναφέρεται κάθε φορά και οι πληροφορίες δεν θα αποκαλυφθούν ή πωληθούν σε τρίτα πρόσωπα για άλλους, μη σχετικούς σκοπούς.

Για ορισμένες επεξεργασίες συνεργαζόμαστε με τρίτες εταιρείες, προς τις οποίες διαβιβάζουμε κάποια από τα δεδομένα σας ή οι ίδιες έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας μέσω της ιστοσελίδας μας. Αυτό γίνεται μόνο για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Θα βρείτε ποιοι έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα κατά περίπτωση και για ορισμένες επεξεργασίες, όπως αυτές αναλύονται κατωτέρω.

4. Ποιες πληροφορίες συλλέγουμε από εσάς

Μαθαίνουμε για εσάς, είτε μέσω της ιστοσελίδας μας, είτε μέσω των δραστηριοτήτων που διοργανώνουμε. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες σας, καθώς μας επιτρέπει να δημιουργούμε και να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες για εσάς.

Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τα δεδομένα είναι διάφοροι:

Στις περισσότερες περιπτώσεις μας παρέχετε απ’ ευθείας τα δεδομένα μέσω των διαφόρων εντύπων που μας στέλνετε ή λαμβάνουμε (κυρίως μέσω της ιστοσελίδας μας).

Για παράδειγμα:

Με την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα μας

  • Όταν έρχεστε σε επαφή μαζί μας
  • Όταν συμμετέχετε σε διαγωνισμούς

Σε άλλες περιπτώσεις, συλλέγουμε εμείς τις πληροφορίες (παραδείγματος χάρη όταν χρησιμοποιούμε cookies για να διευκολύνουμε την πλοήγησή σας και να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας).

Παρακάτω να βρείτε αναλυτικά τις δραστηριότητες που περιλαμβάνουν επεξεργασία των δεδομένων σας, τους σκοπούς και την περιγραφή τους.

Θυμηθείτε ότι είναι δική σας ευθύνη να διασφαλίσετε ότι τα δεδομένα που μας παράσχετε είναι αληθινά και ακριβή. Σε διαφορετική περίπτωση, ο χρήστης θα είναι υπεύθυνος για την ανακρίβεια ή το αναληθές των εν λόγω δεδομένων καθώς επίσης και για τις ζημιές που ενδέχεται να προκληθούν. Η εταιρεία μας διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει τις σχέσεις με τον εν λόγω χρήστη για τους ανωτέρω λόγους.

Α. Πλοήγηση στην Ιστοσελίδα

Κατά την είσοδο στην ιστοσελίδα μας αποστέλλονται αυτόματα από τον φυλλομετρητή τερματικού που χρησιμοποιείτε στον διαμετακομιστή της ιστοσελίδας μας  και χωρίς δική σας ενέργεια τα εξής:

  • η διεύθυνση IP της συσκευής με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο η οποία υπέβαλε το αίτημα σύνδεσης με την ιστοσελίδα μας, 
  • η ημερομηνία και η ώρα της πρόσβασης,
  • το όνομα και η ιστοδιεύθυνση (URL) του αρχείου που ζητήθηκε,
  • η ιστοσελίδα από την οποία πραγματοποιήθηκε η πρόσβαση (referrer-URL),
  • ο φυλλομετρητής που χρησιμοποιείτε, το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας που έχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, καθώς και το όνομα του παρόχου πρόσβασης (access provider) και
  • εφόσον έχετε συναινέσει στον λεγόμενο γεωεντοπισμός του φυλλομετρητή σας ή στο λειτουργικό σύστημά σας ή σε άλλες ρυθμίσεις του τερματικού σας, καταγράφονται και αυτές οι λειτουργίες.

Όλα τα ανωτέρω αποθηκεύονται προσωρινά σε ένα αρχείο καταγραφής (log file).

Σκοπός και Νόμιμη Βάση Επεξεργασίας

Ο σκοπός όλων των ανωτέρω είναι η εγγύηση ορθής δημιουργίας σύνδεσης, η εγγύηση άνετης χρήσης της ιστοσελίδας μας και η αξιολόγηση της ασφάλειας και της σταθερότητας του συστήματος.

Η νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι το άρθρο 6 παρ. 1 περ. στ’ του ΓΚΠΔ , το οποίο μας επιτρέπει να επεξεργαζόμαστε δεδομένα, όταν αυτό είναι απαραίτητο για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων μας.

Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τις πληροφορίες που μας δίνετε

Τα δεδομένα αποθηκεύονται προσωρινά για την διεκπεραίωση της συνεδρίας και μετά διαγράφονται αυτόματα. Μόλις σταματήσετε τη χρήση της ιστοσελίδας μας, τα δεδομένα γεωεντοπισμού διαγράφονται.

Ποιοι είναι οι αποδέκτες των δεδομένων

Σε περίπτωση ανώνυμου χρήστη (guest user) τα cookies διαγράφονται με το κλείσιμο του προγράμματος πλοήγηση

Β. Δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα μας

Σκοπός και νόμιμη βάση επεξεργασίας

Σκοπός συλλογής των προσωπικών σας δεδομένων είναι η παροχή σε εσάς εξατομικευμένων υπηρεσιών και η διαχείριση του λογαριασμού σας.

Nόμιμη βάση επεξεργασίας είναι η συναίνεσή σας βάσει του άρθρου 6 παρ. 1 περ. α’ του ΓΚΠΔ.

Τι πληροφορίες χρειαζόμαστε

Για την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα μας και εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να μας παράσχετε στοιχεία επικοινωνίας, δηλαδή το ονοματεπώνυμό σας, τηλέφωνο, ηλ.διευθυνση

Κατά την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας ως χρήστης αποστέλλονται σε μας αυτόματα η IP σας και η τελευταία φορά που συνδεθήκατε.

Επίσης, θα επεξεργαστούμε τα ακόλουθα δεδομένα τα οποία συνδέονται με τα cookies:

Ιστορικό πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας

Γιατί χρειαζόμαστε τις πληροφορίες αυτές

Χρειαζόμαστε τις παραπάνω πληροφορίες για να σας προσφέρουμε πιο εύκολη πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας.

Εφόσον επιθυμείτε να σας αποστέλλουμε και ενημερωτικά δελτία (newsletters), θα σας προτείνουμε νέες συνταγές, καθώς και ανακοινώσεις σχετικά με μας, και διαγωνισμούς. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να συμβουλευτείτε την συγκεκριμένη ενότητα της παρούσας, σχετικά με ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο μας  (newsletter)

Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τις πληροφορίες που μας δίνετε.

Θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα διατηρείτε τον λογαριασμό σας ή έως πέντε χρόνια, οπότε θα ζητήσουμε ξανά τη συγκατάθεσή σας. Έχετε το δικαίωμα οποιαδήποτε στιγμή να τερματίσετε τον λογαριασμό σας, οπότε και τα δεδομένα σας θα διαγραφούν, εκτός εάν επιβάλλεται η διατήρησή τους για άλλο λόγο.

Γ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΣΤΕ ΟΤΑΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ

Σκοπός και νόμιμη βάση επεξεργασίας

Μπορείτε να σχολιάζετε τις συνταγές που αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας ή να υποβάλλετε ερωτήσεις για αυτές.

Τα σχόλιά σας μπορείτε να τα υποβάλλετε είτε εφόσον έχετε συνδεθεί ως χρήστης της ιστοσελίδας μας, είτε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είτε μέσω της πλατφόρμας Disqus.

Νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι το άρθρο 6 παρ. 1 περ. στ’ του ΓΚΠΔ, δηλαδή το έννομο συμφέρον μας, καθώς με αυτόν τον τρόπο απαντάμε στους χρήστες της ιστοσελίδας μας και βελτιώνουμε τις δικές μας υπηρεσίες.

Τι πληροφορίες χρειαζόμαστε

Όταν σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν κρατάμε καμία προσωπική πληροφορία, πέρα αυτών που μας είναι διαθέσιμα στο σχόλιό σας μέσα από τη πλατφόρμα του Disqus (όπως το όνομα που έχετε στον συγκεκριμένο λογαριασμό σας και η φωτογραφία προφίλ ή φωτογραφίες δικές σας που μοιράζεστε στα σχόλιά σας) ή αν τυχόν εσείς ανεβάζετε περαιτέρω στοιχεία, όπως ενδεικτικά, φωτογραφίες.

Όταν σχολιάζετε μέσω του λογαριασμού σας στην ιστοσελίδα μας, επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία που ήδη μας έχετε δώσει για το άνοιγμα του λογαριασμού σας.

Γιατί χρειαζόμαστε τις πληροφορίες αυτές

Τα σχόλιά σας ή οι ερωτήσεις σας μαζί με τα άλλα στοιχεία που επιλέγετε να μοιραστείτε μαζί μας (όπως ενδεικτικά το όνομα και η φωτογραφία προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης) διατηρούνται στην ιστοσελίδα μας για την υποβοήθηση και λοιπών χρηστών – επισκεπτών αυτής κατά την παρασκευή των προτεινόμενων συνταγών.

Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τις πληροφορίες που μας δίνετε

Μπορείτε να διαγράψετε όποτε θέλετε τα σχόλιά σας ή να ζητήσετε από εμάς να το πραγματοποιήσουμε.

Ποιοι είναι οι αποδέκτες των δεδομένων

Μπορείτε να σχολιάσετε στην ιστοσελίδα μας και μέσω της Disqus Inc., η οποία εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η Disqus Ιnc. ανήκει στις πιστοποιημένες εταιρείες με βάση το EU – US Privacy Shield. Μπορείτε να δείτε την πολιτική απορρήτου της εδώ.

Δ. Συμμετοχή σε Διαγωνισμούς

Σκοπός και νόμιμη βάση επεξεργασίας

Μέσω της ιστοσελίδας μας, του ενημερωτικού δελτίου μας ή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς που διοργανώνουμε κατά καιρούς.

Νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι η συναίνεσή σας, βάσει του άρθρου 6 παρ. 1 περ α’ του ΓΚΠΔ

Τι πληροφορίες χρειαζόμαστε και για ποιο λόγο

Για τη συμμετοχή σας αυτή χρειαζόμαστε μόνο το ονοματεπώνυμό σας, το email σας και κατά περίπτωση το τηλέφωνό σας, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Εφόσον λάβετε μέρος μέσω του λογαριασμού σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης επεξεργαζόμαστε και τα στοιχεία του λογαριασμού σας που είναι δημοσίως γνωστά σε αυτά τα μέσα.

Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τις πληροφορίες που μας δίνετε

Ένα μήνα μετά το τέλος του διαγωνισμού και την ανακοίνωση των νικητών, οι προσωπικές σας πληροφορίες διαγράφονται, εκτός αν έχετε επιλέξει την εγγραφή σας σε άλλη υπηρεσία μας (ενδεικτικά, αποστολή ενημερωτικού δελτίου).

Σε περίπτωση υλικού επάθλου, οι πληροφορίες του νικητή φυλάσσονται για δύο έτη, όσο και το χρονικό διάστημα της εγγύησης, για να είναι εφικτή η εκ των υστέρων αποκατάσταση ή η ανταλλαγή σε περίπτωση ελαττώματος.

Ποιοι είναι οι αποδέκτες των δεδομένων

Η διαβίβαση των πληροφοριών που μας έχετε δώσει στο πλαίσιο διενέργειας του διαγωνισμού πραγματοποιείται μόνο αν αυτό απαιτείται για τη διεκπεραίωση αυτού (παραδείγματος χάρη η διενέργεια του διαγωνισμού πραγματοποιείται από την εταιρεία που προσφέρει το έπαθλο, ή η αποστολή του επάθλου διενεργείται μέσω συνεργαζόμενης εταιρείας ταχυμεταφορών). Οι σχετικές πληροφορίες θα αναγράφονται κάθε φορά στους όρους διενέργειας του διαγωνισμού.

Ε. Εγγραφή στο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο μας  (e-newsletter)

Σκοπός και νόμιμη βάση επεξεργασίας

Σκοπός της συλλογής δεδομένων είναι να σας παρέχουμε τη σχετική υπηρεσία, προκειμένου να σας ενημερώνουμε σχετικά με νέες συνταγές, διαγωνισμούς, καθώς και γενικότερα νέα της εταιρείας μας. Με τα στοιχεία που συλλέγουμε δημιουργούμε προφίλ χρήσης που ταξινομούνται κατά πρόσωπο ή/και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου η διαφημιστική προσφορά, ειδικότερα με τη μορφή ενημερωτικού δελτίου, να προσαρμοστεί καλύτερα στα προσωπικά σας ενδιαφέροντα.

Nόμιμη βάση επεξεργασίας είναι η συναίνεσή σας βάσει του άρθρου 6 παρ. 1 περ. α του ΓΚΠΔ.

Τι πληροφορίες χρειαζόμαστε

Το ονοματεπώνυμό σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Ποιοι έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας;

Για την αποστολή των email συνεργαζόμαστε με την εταιρεία Mailchimp

Με τη συγκατάθεσή σας για τη λήψη από εσάς ενημερωτικού ηλεκτρονικού δελτίου,  τα δεδομένα σας αποστέλλονται στην ανωτέρω εταιρεία Mailchimp.

Για να διασφαλίσετε ότι δεν υποπέσατε σε σφάλμα κατά την εισαγωγή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, καθιερώσαμε μια διαδικασία double-opt-In: Αφού εισαγάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο προδιαγεγραμμένο πεδίο, σας αποστείλουμε ένα σύνδεσμο επιβεβαίωσης. Μόνο αν επιλέξετε τον εν λόγω σύνδεσμο επιβεβαίωσης θα αποσταλεί η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στη συνεργαζόμενη με εμάς mailchimp για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων.

Διαβάστε εδώ τους όρους χρήσης της mailchimp: https://mailchimp.com/legal/

Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τις πληροφορίες που μας δώσατε

Τα στοιχεία σας για την αποστολή ενημερωτικών δελτίων, καθώς και τα δεδομένα που συλλέγουμε από τα email και τα στατιστικά στοιχεία θα τα κρατήσουμε για όσο χρονικό διάστημα έχετε δώσει τη συγκατάθεσή για την παραλαβή των ενημερωτικών δελτίων . Σε περίπτωση που δεν ανοίγετε τα ενημερωτικά δελτία για χρονικό διάστημα ενός έτους, θα θεωρήσουμε το λογαριασμό σας ανενεργό και θα σας ειδοποιήσουμε για επικείμενη διαγραφή σας από τις λίστες αποδεκτών ενημερωτικών δελτίων.

Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στην παραλαβή του ενημερωτικού δελτίου ανά πάσα στιγμή  με ισχύ για το μέλλον, αν καταργήσετε την εγγραφή σας στο ενημερωτικό δελτίο μέσω της ιστοσελίδας μας. Θα βρείτε τον σύνδεσμο για τη σελίδα κατάργησης εγγραφής στο τέλος του κάθε ενημερωτικού δελτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την πολιτική προστασίας της εδώ.

ΣΤ. Επεξεργασία δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς

Google Αnalytics

Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα akispetretzikis.com χρησιμοποιούμε υπηρεσία τρίτου, την Google Analytics, για να συλλέξει αρχεία καταγραφής (log files) και λεπτομέρειες σχετικά με την περιήγησή σας στη σελίδα μας.

Τα στοιχεία αυτά που αποστέλλονται είναι:

  • η διεύθυνση IP της συσκευής με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο η οποία υπέβαλε το αίτημα, 
  • η ημερομηνία και η ώρα της πρόσβασης,
  • το όνομα και η ιστοδιεύθυνση (URL) του αρχείου που ζητήθηκε,
  • η ιστοσελίδα/ εφαρμογή, από την οποία πραγματοποιήθηκε η πρόσβαση (referrer-URL),
  • ο φυλλομετρητής που χρησιμοποιείτε, το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας που έχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, καθώς και το όνομα του παρόχου πρόσβασης (access provider) στον διαμετακομιστή της ιστοσελίδας μας  και αποθηκεύονται σε ένα αρχείο καταγραφής (log file).
  • το λειτουργικό σύστημα της φορητής συσκευής σας, εάν επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα μέσω φορητής συσκευής
  • το είδος της φορητής συσκευής και τις ρυθμίσεις της
  • τους σειριακούς αριθμούς που αντιστοιχούν στη συσκευή σας και στα μέρη αυτής
  • τον ανακατευθύνοντα ιστότοπο (ο δικτυακός τόπος που σας οδήγησε στο δικό μας)
  • ενέργειες που αφορούν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, όπως ενότητες που επισκέπτεσθε σε αυτή

Η Ιστοσελίδα μας ενδέχεται να συλλέγει πληροφορίες για την ακριβή τοποθεσία της φορητής συσκευής σας με χρήση γεωγραφικού εντοπισμού και τεχνολογιών όπως το GPS (παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού), το Wi-Fi (ασύρματο τοπικό δίκτυο), το Bluetooth ή η εγγύτητα σε τοποθεσία κυψέλης (cell tower proximity). H πλειονότητα των φορητών συσκευών και των φυλλομετρητών (browser), σας παρέχει τη δυνατότητα να ανακαλέσετε την άδεια που μας παραχωρήσατε για τη συλλογή των εν λόγω πληροφοριών, με χρήση των ρυθμίσεων της συσκευής ή του φυλλομετρητή σας. Εάν έχετε ερωτήσεις για τον τρόπο που μπορείτε εμποδίσετε τη συλλογή πληροφοριών για την ακριβή σας θέση, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο τεχνικής υποστήριξης της φορητής συσκευής σας, τον κατασκευαστή της συσκευής σας ή τον πάροχο λογισμικού σας ή του φυλλομετρητή (browser). Όλες οι ανωτέρω πληροφορίες επεξεργάζονται κατά τρόπο που δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση (είναι ανωνυμοποιημένες).

Τα δεδομένα αποθηκεύονται για χρονικό διάστημα 50 μηνών  για λόγους μάρκετινγκ και στατιστικής και μετά διαγράφονται αυτόματα. Μόλις σταματήσετε τη χρήση της ιστοσελίδας μας, τα δεδομένα γεωεντοπισμού διαγράφονται.

Cookies

Μπορείτε να εμποδίσετε την εγκατάσταση των cookies που καταγράφουν τις παραπάνω πληροφορίες σχετικά με την πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας μέσω της αντίστοιχης ρύθμισης του προγράμματος φυλλομετρητή σας. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή μπορεί να μην είναι δυνατή η χρήση όλων των λειτουργιών της ιστοσελίδας μας.

Επίσης, μπορείτε να εμποδίσετε την ανάλυση των δεδομένων που δημιουργούνται από τα cookie και αφορούν τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης ΙP) καθώς και την επεξεργασία των εν λόγω δεδομένων από την Google αν φορτώσετε και εγκαταστήσετε τη συγκεκριμένη επέκταση φυλλομετρητή…… Αντί της επέκτασης φυλλομετρητή, μπορείτε επιπλέον να εμποδίσετε την ανάλυση από τα Google Analytics αν επιλέξετε αυτόν τον σύνδεσμο.

Δημιουργείται έτσι ένα opt out cookie, το οποίο εμποδίζει τη μελλοντική ανάλυση των δεδομένων σας κατά την επίσκεψη στην ιστοσελίδα αυτή. Το opt out cookie ισχύει μόνο στον φυλλομετρητή αυτόν και μόνο για την ιστοσελίδα μας και αποθηκεύεται μόνο στη συσκευή σας. Αν διαγράψετε τα cookies από τον φυλλομετρητή αυτόν, πρέπει να αποθηκεύσετε εκ νέου το Opt out cookie. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προστασία δεδομένων σε σχέση με τα Google Analytics μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Google εδώ

Σκοπός και νόμιμη βάση επεξεργασίας

Σκοπός συλλογής των προσωπικών σας δεδομένων είναι η ανάλυση της συμπεριφοράς χρήσης στο πλαίσιο της διαδικτυακής μας παρουσίας, καθώς και στα ενημερωτικά δελτία που σας αποστέλλουμε. Η αξιολόγηση της συμπεριφοράς χρήσης περιλαμβάνει ειδικότερα τους τομείς της ιστοσελίδας που επισκέπτεστε και ποιους συνδέσμους ενεργοποιείτε εκεί.

Nόμιμη βάση επεξεργασίας είναι το έννομο συμφέρον μας βάσει του άρθρου 6 παρ. 1 περ. στ του ΓΚΠΔ. Εφόσον έχετε παράσχει τη σχετική σας συγκατάθεση (πχ για τη λήψη ενημερωτικών ηλεκτρονικών δελτίων) ως νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι η συγκατάθεσή σας βάσει του άρθρου 6 παρ.  1 περ. α ΓΚΠΔ. Η επεξεργασία των δεδομένων των υφιστάμενων πελατών για διαφημιστικούς σκοπούς της εταιρείας μας εκλαμβάνεται ως έννομο συμφέρον της εταιρείας μας.

Tι πληροφορίες συλλέγουμε

Κάθε φορά που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας αποστέλλονται σε εμάς αυτόματα η διαδικτυακή σας διεύθυνση και η τελευταία φορά που συνδεθήκατε.

Γιατί χρειαζόμαστε τις πληροφορίες αυτές

Με τα στοιχεία που συλλέγουμε δημιουργούμε εξατομικευμένα προφίλ χρήσης που ταξινομούνται κατά πρόσωπο ή/και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκειμένου η διαφημιστική προσφορά της εταιρείας μας με τη μορφή ενημερωτικού δελτίου ή και διαφημιστικών μηνυμάτων στην ιστοσελίδα να προσαρμοστεί καλύτερα στα προσωπικά ενδιαφέροντά σας και να βελτιωθούν οι διαδικτυακές προσφορές μας.

Δικαίωμα εναντίωσηςΜπορείτε να προβάλετε το δικαίωμα εναντίωσης κατά της επεξεργασίας δεδομένων για τους αναφερθέντες σκοπούς ανά πάσα στιγμή και χωρίς κανένα κόστος και με ισχύ για το μέλλον, επικοινωνώντας μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@kserotiefages.gr

Η. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Χρησιμοποιούμε plugins από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνουμε την ιστοσελίδα μας πιο προσωπική. Επίσης, μπορείτε να συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας μέσω του λογαριασμού σας στο Facebook.

Σε κάθε σελίδα μας που περιέχει μια τέτοια προσθήκη, το πρόγραμμα περιήγησης θα συνδεθεί με το Facebook και περιεχόμενο θα φορτωθεί από αυτές τις σελίδες. Η επίσκεψή σας στις σελίδες μας μπορεί να παρακολουθείται από τα παραπάνω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε ενεργά τα μέσα αυτά. Όταν η πρόσβασή σας  στην ιστοσελίδα μας γίνεται από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ιστοσελίδα μας αποθηκεύει αυτόματα το email σας (όπως το έχετε αναγράψει στη σύνδεσή σας στο Facebook). Ακολούθως, μπορείτε να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας με τον ίδιο τρόπο που μπορούν οι χρήστες αυτής.

Η εταιρεία μας διαθέτει επίσης δικές της σελίδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, instagram).

Θυμηθείτε, ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο αποστέλλεται στην ιστοσελίδα μας μέσω των κοινωνικών δικτύων ή στις σελίδες κοινωνικών δικτύων της εταιρείας μας, μπορεί να προβάλλεται δημόσια, γι’ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί, όταν παρέχετε συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα.


Στις ιστοσελίδες τους, τα κατά περίπτωση μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πεδίο εφαρμογής, τη φύση, τον σκοπό και την επεξεργασία των δεδομένων σας. 

Θ. Σύνδεσμοι σε άλλες ιστοσελίδες

Μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας συνδέσμους προς και από ιστοσελίδες συνεργατών μας, διαφημιστών και άλλων τρίτων μερών, που δεν καλύπτονται από την παρούσα επισήμανση απορρήτου. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε πρώτα την πολιτική – επισήμανση απορρήτου προσωπικών δεδομένων στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, πριν εισάγετε οιαδήποτε προσωπικά δεδομένα σε αυτές.

ΘΑ. Διαδικτυακές Ειδοποιήσεις Προώθησης (Push Notifications)

Ανάλογα με την ηλεκτρονική συσκευή με την οποία πλοηγείστε στην ιστοσελίδα μας, μπορείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τις προσφορές μας και τα νέα μας.

Για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις, ανάλογα με την πλατφόρμα και/ή τον φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιείτε, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

−    Desktop: Κάντε δεξί κλικ πάνω στην ειδοποίηση > απενεργοποιήστε ειδοποιήσεις από το kserotiefages.gr
−    Mobile: Πηγαίνετε στο Κέντρο γνωστοποιήσεων > Ρυθμίσεις ιστότοπου > Ειδοποιήσεις > Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων από το kserotiefages.gr
−    Κοινοί browsers:

•    Chrome: Ρυθμίσεις > Εμφάνιση Σύνθετων Ρυθμίσεων > Απόρρητο – Ρυθμίσεις περιεχομένου > Ειδοποιήσεις – Διαχείριση εξαιρέσεων > πληκτρολογήστε kserotiefages.gr και επέλεξε «Αποκλεισμός»
•    Firefox: Επιλογές > Περιεχόμενο > Ειδοποιήσεις – Επιλέξτε > kserotiefages.gr – «Απομάκρυνση σελίδας»
•    Safari: Προτιμήσεις > Ειδοποιήσεις > Επιλέξτε «Άρνηση»

ΘΒ. Επικοινωνία μαζί μας

Σκοπός και νόμιμη βάση επεξεργασίας

Κάθε φορά που επικοινωνείτε μαζί μας για γενικές ερωτήσεις σχετικά με την εταιρεία μας ή τα προϊόντα-υπηρεσίες μας, κρατούμε τις πληροφορίες που μας δίνετε προκειμένου να απαντήσουμε στα αιτήματά σας.

Νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι το άρθρο 6 παρ. 1 περ.  στ’  του ΓΚΠΔ, δηλαδή το έννομο συμφέρον της εταιρείας μας.

Τι πληροφορίες χρειαζόμαστε

Χρειαζόμαστε πληροφορίες που σας αφορούν, ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί  σας και συγκεκριμένα το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός τηλεφώνου σας και το email σας, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών ή emails που μας έχετε αποστείλει.

Γιατί χρειαζόμαστε τις πληροφορίες αυτές

Χρησιμοποιούμε τις προσωπικές πληροφορίες σας για να απαντήσουμε και για να κρατήσουμε σε αρχείο την επικοινωνία μας μαζί σας.

Για πόσο χρονικό διάστημα διατηρούμε τις πληροφορίες  που μας δίνετε

Οι πληροφορίες που αφορούν εσάς διαγράφονται έξι μήνες μετά την τελευταία σας επικοινωνία μαζί μας.

Δεν ζητάμε επιπλέον πληροφορίες από αυτές που χρειαζόμαστε και δεν τις κρατάμε για περισσότερο διάστημα από όσο είναι αναγκαίο.

5. Τα δικαιώματά σας

Δεσμευόμαστε να τηρούμε την εμπιστευτικότητα των προσωπικών σας δεδομένων και να διασφαλίζουμε  ότι μπορείτε να ασκείτε τα δικαιώματά σας. Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας  χωρίς κόστος, στέλνοντάς μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση (info@kserotiefages.gr), αναφέροντας απλώς σε εμάς  τον λόγο του αιτήματός σας και το δικαίωμα που θέλετε να ασκήσετε

Σε περίπτωση που θεωρούμε απαραίτητο να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας, ενδέχεται να ζητήσουμε αντίγραφο ενός εγγράφου που να αποδεικνύει την ταυτότητά σας.

Συγκεκριμένα, ανεξάρτητα από το σκοπό ή τη νομική βάση επί τη βάσει της οποίας επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας, έχετε τα ακόλουθα  δικαιώματα:

  • Έχετε δικαίωμα ενημέρωσης. Αυτό σημαίνει ότι έχετε δικαίωμα να ενημερώνεστε με σαφήνεια, διαφάνεια και κατανόηση για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα και για τα δικαιώματά σας.
  • Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας. Αν επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως το δικαίωμα διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
  • Έχετε δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης). Να θυμάστε ότι εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης της ιστοσελίδας μας, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενότητα που αντιστοιχεί στα προσωπικά σας δεδομένα για να τροποποιήσετε ή να επικαιροποιήσετε τις πληροφορίες που σας αφορούν. Ωστόσο, με την ενεργή παροχή των προσωπικών δεδομένων σας σε εμάς με οποιονδήποτε τρόπο, εγγυάστε ότι αυτά είναι αληθή και ακριβή και συμφωνείτε να μας ειδοποιήσετε για οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίησή τους. Την αποκλειστική ευθύνη για οποιεσδήποτε απώλειες ή ζημίες που προκλήθηκαν στην ιστοσελίδα μας ή στο πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την ιστοσελίδα ή σε οποιονδήποτε τρίτο, λόγω συμπλήρωσης εσφαλμένων, ανακριβών ή ελλιπών πληροφοριών στα έντυπα εγγραφής, φέρει ο χρήστης. Παρακαλούμε να θυμάστε  ότι κατά γενικό κανόνα θα πρέπει να παρέχετε μόνο τα δικά σας προσωπικά δεδομένα, και όχι δεδομένα τρίτων, εκτός από το βαθμό που αυτό επιτρέπεται σύμφωνα με την παρούσα Επισήμανση Απορρήτου.
  • Έχετε δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη. Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας.

6. Πότε απαντάμε στα αιτήματα σας σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα;

Απαντάμε στα αιτήματά σας δωρεάν, χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας. Αν, όμως, το αίτημα σας είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτημάτων σας θα σας ενημερώσουμε εντός του μήνα αν χρειαστεί να λάβουμε παράταση άλλων (2) δύο μηνών, εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.

Αν τα αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους μπορούμε να αρνηθούμε να δώσουμε συνέχεια στο αίτημα.

7. Δικαίωμα καταγγελίας στην εποπτική Αρχή

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων, αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αρμόδια εποπτική αρχή στην Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ταχυδρομική διεύθυνση: Κηφισίας 1-3, Αθήνα / www.dpa.gr, τηλ. 2106475600),

8. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Επισήμανσης Απορρήτου;

Θα ενημερώνουμε την παρούσα Επισήμανση Απορρήτου όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Επισήμανση Απορρήτου ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας, θα δημοσιεύουμε σχετικά σε εμφανές σημείο της ιστοσελίδας μας. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε ανά τακτά διαστήματα την παρούσα Επισήμανση Απορρήτου για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα δεδομένα σας.

Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε για κάθε ζήτημα σχετικό με την επεξεργασία των Δεδομένων σας και την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@kserotiefages.gr