Μία απο τις “αγαπημενότερες” συνταγές μου!!! (εαν υπήρχε αυτος ο υπερθετικός βαθμος θα ήταν ο ιδανικός για να χαρακτηρίσω την αγάπη μου για αυτήν την συνταγή). Σε μισή ώρα εχουμε ενα φαγητό πλήρες που θυμίζει κοτόπουλο στιφάδο – αλλα στο νοστιμότερο του.

Υλικά

  • 600γρ κοτόπουλο (στήθος ή μπουτάκια)

  • 5 κρεμμύδια κοκκινα και άσπρα

  • 1 κουτάκι 330ml μπύρα ξανθιά

  • 100ml ελαιολαδο

  • 50γρ βούτυρο

  • 1 κ.σ. κάρυ

  • 1 κ.γ. μπαχάρι

  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλο

  • αλάτι & πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε

  1.  βάζουμε ενα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά λιώνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο και προσθετουμε το κοτόπουλο για να ροδίσει.
  2. Αφού παρει ωραιο καραμελωμένο χρώμα ρίχνουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, να μαραθούν για πέντε λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την μπύρα ρίχνοντας την σιγά σιγά.

  3. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά.

  4. Βγάζουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε λίγα λεπτά τη σάλτσα επάνω σε δυνατή φωτιά να δέσει καλά (εαν μας βγήκε ζουμερή -ανάλογα τα υγρα απο το κοτόπουλο μας- μπορούμε να προσθέσουμε μια μικρή κουταλιά αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσουμε την σάλτσα)

Αυτό ήταν! σε σχεδόν μισή ώρα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ κοτόπουλο με κρεμμυδάκια. Φτιάξτε το οπωσδήποτε!