Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες

Η μαρινάδα για το κοτόπουλο σε αυτή την συνταγή ειναι που κάνει την διαφορά. Υπέροχη και λεμονάτη γεύση! ...και πανεύκολη συνταγη!
Κουζίνα Ελληνική
Προετοιμασία 15 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 1 hour
Συνολικός Χρόνος 1 hour 15 minutes
Μερίδες 3 Άτομα
Θερμίδες 1276 kcal

Υλικά

  • 6 τεμ μεσαίες πατάτες κομένες κυδωνάτες
  • 1 κιλό Στήθος κοτόπουλο
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Για την Μαρινάδα

  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο διαλυμένο σε 200ml νερό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 2 λεμόνια (το ξύσμα και τον χυμό)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 5 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200°C στον αέρα.

Πώς φτιάχνουμε τις Πατάτες

  1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
  2. Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε και λίγο πρίν μαλακώσουν τελείως τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί

Πώς φτιάχνουμε την Μαρινάδα

  1. Σε ένα μίξερ βάζουμε το σκόρδο, τον κύβο κοτόπουλο αραιωμένο στο νερό, τη ξερή ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό από 2 λεμόνια, το ελαιόλαδο, το μέλι και τη μουστάρδα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και να ενωθούν τα υλικά.

Συνθέτουμε στο ταψί

  1. Βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες το κοτόπουλό
  2. Ρίχνουμε απο πάνω την μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήνουμε για 1 ώρα στον αέρα. Στα 40-50 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για να πάρει χρώμα.

Μικρά Μυστικά

Για να μη στεγνώσει το κοτόπουλο ανοιγουμε τον φούρνο μας τακτικά και με ενα κουτάλι παίρνουμε τα ζουμιά απο την βάση και περιχύνουμε το κοτόπουλό μας.