Η μόνη συνταγή κοτόσουπας με λαχανικά που πρέπει να κρατήσετε. Είναι Βελουτέ, είναι με μπόλικα λαχανικά, βιταμίνες και ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ νόστιμη που δεν θα της ξανακάνετε απιστία. Εάν διάλεγα μία εναλλακτική ονομασία για αυτην την υπέροχη σούπα θα την ονόμαζα “Σούπα του Έρωτα”. Όχι μονο για την γεύση της αλλα και για το τέλειο κοκκινωπό της χρώμα που παίρνει απο την πιπεριά φλωρίνης και τα καρότα.

Θα χρειαστούμε ενα μούλτι ή ενα ραβδομπλέντερ. Χρόνος Προετοιμασίας: 20′.  Χρόνος Μαγειρέματος: 45′

 

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια μικρά
  • 3 καρότα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης μεγάλη
  • 1 σελινόριζα καθαρισμένη
  • 2 κρεμμύδια άσπρα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250γρ κρέμα γαλακτος
  • 100γρ ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

 

Πώς την φτιάχνουμε

  1. Βάζουμε το κοτόπουλο ολόκληρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το μισό λαδι. Προσέχουμε να ξαφρίζουμε συνεχώς στην αρχή: δηλαδή αφαιρούμε τον μαυριδερό αφρό που βγαζει στην επιφάνεια κατα το βράσιμο το κοτόπουλο.
  2. Μετα απο 15′ προσθέτουμε τα λαχανικά μας (τα έχουμε κόψει σε χονδρα κομμάτια) και τα αφήνουμε να βράσουν μαζι με το κοτόπουλο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιολαδό.
  3. Αφού βράσουν για 40′, κλείνουμε την φωτιά αφαιρούμε το κοτόπουλο να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε και το αφηνουμε σε ενα μπόλ στην ακρη.
  4. Προσθετουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος στα λαχανικά και με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε ωσπου να γίνει η σούπα μας βελούδινη. Σε αυτό το σημείο δοκιμάστε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέστε για να την φέρετε στα γούστα σας.
  5. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην σούπα και σερβίρουμε.

 

ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΕΦ: Ευκαιρία να φτιάξουμε ταυτόχρονα με την σούπα μας και σπιτικό ζωμό κοτόπουλο και λαχανικών.  Στο πρώτο & δεύτερο βήμα της εκτέλεσης, χωρίστε το κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα και ολα τα λαχανικά σε μία δεύτερη (αντί για την ταυτόχρονη μέθοδο). Αφου βράσουν τα λαχανικά για 15′ μεταφέρουμε όσο ζωμό θέλουμε σε μια αλλη κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το 1/3 του ζωμού μας. Αυτός ο συμπυκνωμένος ζωμός γεύσης μπορεί να μπεί σε παγοκυψέλες και να τον βάλετε στην κατάψυξη.  ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τον ζωμό κοτόπουλο περιμένετε 30′ πρίν επαναλαβέτε την διαδικασία που κάναμε για τον ζωμό λαχανικών. Και πάντα όσο ζωμό αφαιρείτε απο την σούπα σας προσθέτετε τόσο νερό για να μην της στερήσετε τα απαραίτητα υγρα.

 

   

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes