Η μόνη συνταγή για κοτόσουπα με λαχανικά που πρέπει να κρατήσεις.

Είναι Βελουτέ, είναι με μπόλικα λαχανικά, πολλες βιταμίνες και ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ νόστιμη που δεν θα της ξανακάνεις απιστία.

κοτόσουπα βελουτέ

Εάν διάλεγα μία εναλλακτική ονομασία για αυτην την υπέροχη σούπα θα την ονόμαζα “Σούπα του Έρωτα” λόγω της βελούδινης υφής της!

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο instagram! @kserotiefages

Ο συνδυασμός λαχανικών που επέλεξα ειναι τόσο ταιριαστός σε συνδιασμό με το κοτόπουλο, που δεν θα τον άλλαζα. Ειδικά η προσθήκη κολοκυθιού έχει πάμπολλες οφέλειες στον οργανισμο.

Dad Reaction GIF

Το παρεξηγημένο κολοκυθάκι.

Επιλέγω να αναφερθώ στο κολοκύθι διότι δεν αρέσει σε αρκετούς ανθρώπους σαν γεύση. Σε αυτή την κοτόσουπα ομως δεν το καταλαβαίνεις καθόλου γιατί δένει υπέροχα με τα υπόλοιπα λαχανικά και το κοτόπουλο.

Ετσι παίρνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά του χωρίς το δράμα που προκαλεί σε μπόμπιρες αλλα και σε drama queens. Σε ξέρω το ‘χεις το δράμα έμφυτο, σαν εμένα μανα μου χαχα

Drama Queen GIF by memecandy

Ενα μέτριο κολοκυθάκι καλύπτει πάνω από 10% του μαγνησίου, του φωσφόρου, του καλίου και του μαγγανίου που χρειάζεται ένας άνθρωπος.

Εμπεριέχει μέταλλα όπως ο σίδηρος, το μαγγάνιο και ο ψευδάργυρος και είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, αφού καλύπτει περισσότερο από 30% των ημερήσιων αναγκών σου.

Είναι επίσης πολύ καλή πηγή βιταμίνης Κ και των περισσότερων βιταμινών του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένου του φυλλικού οξέος. (πηγή διατροφικών στοιχείων: mednutrition.gr)

Δές και άλλες συνταγές μου για νόστιμες σούπες, εδώ:

👉ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ 👉 ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ 👉 ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΟΝΕΙΡΟ

Κοτόσουπα Βελουτέ Με 7 Λαχανικά

Θα χρειαστούμε ενα μούλτι ή ενα ραβδομπλέντερ. Χρόνος Προετοιμασίας: 20′.  Χρόνος Μαγειρέματος: 45′

Συνταγή για 8 άτομα. Εάν θελουμε λιγότερη ποσότητα μειώνουμε ανάλογα. Πχ, για 4 άτομα μειώνουμε τα υλικά στο μισό.

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 3 κολοκυθάκια μικρά
  • 3 καρότα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης μεγάλη
  • 1 σελινόριζα μεγάλη καθαρισμένη
  • 2 κρεμμύδια άσπρα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200γρ κρέμα γαλακτος
  • 100γρ ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

Πώς την φτιάχνουμε

  1. Βάζουμε το κοτόπουλο ολόκληρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό να το σκεπάζει και το μισό λαδι. Προσέχουμε να ξαφρίζουμε συνεχώς στην αρχή: δηλαδή αφαιρούμε τον μαυριδερό αφρό που βγαζει στην επιφάνεια κατα το βράσιμο το κοτόπουλο.
  2. Μετα απο 15′ προσθέτουμε τα λαχανικά μας (τα έχουμε κόψει σε χονδρα κομμάτια) και τα αφήνουμε να βράσουν μαζι με το κοτόπουλο προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιολαδό.
  3. Αφού βράσουν για 30′, κλείνουμε την φωτιά αφαιρούμε το κοτόπουλο να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε και το αφηνουμε σε ενα μπόλ στην ακρη.
  4. Προσθετουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος στα λαχανικά και με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε ωσπου να γίνει η σούπα μας βελούδινη. Σε αυτό το σημείο δοκιμάστε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέστε για να την φέρετε στα γούστα σας.
  5. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην σούπα και σερβίρουμε.

ΜΙΚΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΣΕΦ: Ευκαιρία να φτιάξουμε ταυτόχρονα με την σούπα μας και σπιτικό ζωμό κοτόπουλο/λαχανικών. 

Στο δεύτερο βήμα της εκτέλεσης, αφου βράσουν τα λαχανικά για 15′ μεταφέρουμε όσο ζωμό θέλουμε σε μια αλλη κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το 1/3 του ζωμού μας. Αυτός ο συμπυκνωμένος ζωμός γεύσης μπορεί να μπεί σε παγοκυψέλες και να τον βάλετε στην κατάψυξη. 

6
ΤΕΛΕΙΟ
1
21
ΑΓΑΠΩ!
1
ΧΑΧΑ
You already used all votes