Ουγγρική Σούπα Με Λαχανίδα Και Πατάτα. Το μυστικό αυτής της συνταγής μάνα μου είναι η πάπρικα, χρησιμοποιώ και γλυκιά κόκκινη τριμμένη αλλά και καπνιστή πάπρικα η οποία απογειώνει τη σούπα. Η αυθεντική συνταγή περιέχει κρέμ φρές (Crème fraîche), φαντάσου δηλαδή μια ξινούτσικη κρέμα γάλακτος. Επειδή εδώ στην Ελλάδα δεν τη χρησιμοποιούμε συχνά σας έκανα μια αντικατάσταση με στραγγιστό γιαούρτι, νερό και χυμό λεμόνι. Έτσι θα “κόψει” το νερωμένο γιαούρτι και θα ξινίσει όσο πρέπει για να έχουμε την ίδια γεύση. Μαγκιά ε;

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Ουγγρική Σούπα ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΔΑ

Κατά τα άλλα, η γεύση είναι υπέροχη. Σαν την ελληνική “λαχανιά” (λάχανο με κρέας στην κατσαρόλα) που κάνουμε στη Βόρειο Ελλάδα. Σε μορφή σούπας, χωρίς το κρέας φυσικά.

Η συνταγή είναι Vegetarian αλλά μπορεί να γίνει εύκολα Vegan και νηστίσιμη αντικαθιστώντας το γιαούρτι με κρέμα καρύδας. Θα δώσει στη σούπα μια νότα παραπάνω εξωτικής γεύσης.

Google NewsΑκολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας! 

Ουγγρική Σούπα ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΔΑ

Ουγγρική Σούπα Με Λαχανίδα Και Πατάτα

Η γεύση είναι υπέροχη. Σαν την ελληνική "λαχανιά" (λάχανο με κρέας στην κατσαρόλα) που κάνουμε στη Βόρειο Ελλάδα. Σε μορφή σούπας, χωρίς το κρέας φυσικά.
5 from 3 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Πιάτο: Κυρίως Γεύμα
Κουζίνα: Ουγγρική
Διαιτιτικό: Gluten Free, Low Calorie, Vegan, Vegetarian
Keyword: Βουδαπέστη, λαχανίδα, ουγγαρία, ούγγκρικη, πάπρικα, πατάτες, σούπα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 minutes
Συνολικός Χρόνος: 1 hour
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 6 μερίδες
Θερμίδες: 167kcal

Υλικά

  • 2 λίτρα ζωμό λαχανικών εάν δεν έχουμε σπιτικό ζωμό δικό μας, διαλύουμε σε 2 λίτρα νερό 3 κύβους λαχανικών του εμπορίου
  • 500 γρ. λαχανίδα ψιλοκομμένη (ή λάχανο άσπρο)
  • 200 γρ. πατάτες κομμένες σε καβάκια (200γρ = περίπου 2 μικρές ή 1 μεγάλη)
  • 200 γρ. καρότα κομμένα σε κυβάκια (200γρ = περίπου 2 μεγάλα καρότα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα Γλυκιά, τριμμένη σκόνη
  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα τριμμένη σκόνη
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. corn flour(κόρν φλάουρ)
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα καρύδας για Vegan εκδοχή
  • ½ λεμόνι Στυμμένο. Θέλουμε τον χυμό του

Οδηγίες

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη γλυκιά πάπρικα και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τον ΜΙΣΟ ζωμό (1λτ) της συνταγής, και τα καρότα και τις πατάτες στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν για 20-30λεπτά. Όσο πιο μικρά κυβάκια κόψετε τα λαχανικά τόσο γρηγορότερα θα μαλακώσουν.
  • Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε τη λαχανίδα και τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για άλλα 15-20 λεπτά ώσπου να μαλακώσει και η λαχανίδα.
  • Σε ένα μπολ αραιώνουμε το γιαούρτι με 4-5 κουταλιές νερό, προσθέτουμε το κόρνφλαουρ και τον χυμό λεμόνι. Αφού τα ανακατέψουμε καλά τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Αφού πήξει η σούπα μας (2-3 λεπτά ανακάτεμα) είναι έτοιμη.

Μικρά Μυστικά

  • Για να γίνει Vegan / νηστίσιμη η σούπα αντικαθιστούμε το γιαούρτι με κρέμα καρύδας ή φυτικό λευκό γιαούρτι. 

Διατροφικές Πληροφορίες

Serving: 1μερίδα / απο τις 6 | Θερμίδες: 167kcal | Υδατάνθρακες: 25γρ. | Πρωτεΐνη: 7γρ. | Λιπαρά: 6γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 1γρ. | Πολυακόρεστα Λιπαρά: 1g | Μονοακόρεστα Λιπαρά: 3g | Χολιστερόλη: 2mg | Αλάτι: 1397mg | Κάλιο: 505mg | Φυτικές Ίνες: 5γρ. | Σάκχαρα: 9γρ. | Vitamin A: 7384IU | Vitamin C: 41mg | Ασβέστιο: 95mg | Σίδηρος: 1mg
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
3
ΤΕΛΕΙΟ
0
1
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes