Η γεύση είναι υπέροχη. Σαν την ελληνική "λαχανιά" (λάχανο με κρέας στην κατσαρόλα) που κάνουμε στη Βόρειο Ελλάδα. Σε μορφή σούπας, χωρίς το κρέας φυσικά.
2λίτραζωμό λαχανικώνεάν δεν έχουμε σπιτικό ζωμό δικό μας, διαλύουμε σε 2 λίτρα νερό 3 κύβους λαχανικών του εμπορίου
500γρ.λαχανίδαψιλοκομμένη (ή λάχανο άσπρο)
200γρ.πατάτεςκομμένες σε καβάκια (200γρ = περίπου 2 μικρές ή 1 μεγάλη)
200γρ.καρότακομμένα σε κυβάκια (200γρ = περίπου 2 μεγάλα καρότα)
3σκελίδεςσκόρδοψιλοκομμένο
1μεγάλο κρεμμύδιψιλοκομμένο
1κ.γ.πάπρικαΓλυκιά, τριμμένη σκόνη
½κ.γ.καπνιστή πάπρικατριμμένη σκόνη
2κ.σ.Ελαιόλαδο
1κ.σ.corn flour(κόρν φλάουρ)
200γρ.γιαούρτι στραγγιστόή κρέμα καρύδας για Vegan εκδοχή
½λεμόνιΣτυμμένο. Θέλουμε τον χυμό του
Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη γλυκιά πάπρικα και την καπνιστή πάπρικα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τον ΜΙΣΟ ζωμό (1λτ) της συνταγής, και τα καρότα και τις πατάτες στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν για 20-30λεπτά. Όσο πιο μικρά κυβάκια κόψετε τα λαχανικά τόσο γρηγορότερα θα μαλακώσουν.
Αφού μαλακώσουν, προσθέτουμε τη λαχανίδα και τον υπόλοιπο ζωμό και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για άλλα 15-20 λεπτά ώσπου να μαλακώσει και η λαχανίδα.
Σε ένα μπολ αραιώνουμε το γιαούρτι με 4-5 κουταλιές νερό, προσθέτουμε το κόρνφλαουρ και τον χυμό λεμόνι. Αφού τα ανακατέψουμε καλά τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Αφού πήξει η σούπα μας (2-3 λεπτά ανακάτεμα) είναι έτοιμη.
Μικρά Μυστικά
Για να γίνει Vegan / νηστίσιμη η σούπα αντικαθιστούμε το γιαούρτι με κρέμα καρύδας ή φυτικό λευκό γιαούρτι.