Για το σιρόπιασμα γλυκών υπάρχουν δύο μέθοδοι. Ο κρύος και ο ζεστός.

Στην μία μέθοδο εάν το γλυκό μας ειναι κρύο το σιρόπι πρέπει να ειναι καυτό. Στην άλλη μέθοδο εάν το γλυκό ειναι καυτό το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο (απο το ψυγείο). Έτσι πετυχαίχουμε πάντα το τέλειο σιρόπιασμα!

Πόση ώρα βράζουμε ένα σιρόπι;

Μόλις βάλουμε τα υλικά στην κατσαρόλα τα ανακατεύουμε για να πάει παντού η ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν 1-2 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός. Όταν βγάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά θα πρέπει να  έχει λιώσει η ζάχαρη και να έχει “δέσει” ελαφρώς.

 

Μία βασική συνταγή για σιρόπι ειναι η παρακάτω:

  • 100γρ φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 200γρ νερό
  • 400γρ ζάχαρη άσπρη

Βράζουμε το χυμό λεμονιού  με το νερό και τη ζάχαρη μετρώντας 1 λεπτό απο την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός.

 

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes