Είναι φορές που η επιτυχία του φαγητού μας εξαρτάται 100% απο το πώς θα ρυθμίσουμε τον φούρνο μας. Σας γράφω παρακάτω πώς θα πρέπει να χρησιμοποιούμε την καθε λειτουργία του φούρνου μας ωστε να εχουμε πάντα επιτυχημένο ψήσιμο.

Βασικές λειτουργίες του φούρνου μας.

  • Πάνω κάτω αντίσταση. Είναι η ιδανική επιλογή για να ψήσουμε παραδοσιακά φαγητά και γλυκά και πίτσα.
  • Κάτω αντίσταση. Η κάτω αντίσταση επιλέγεται για την τελευταία φάση του ψησίματος, όταν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο η κάτω πλευρά του φαγητού (πίτες, πίτσες αφράτες, γλυκά με ζυμαρένιες βάσεις).
  • Πάνω αντίσταση. Η πάνω αντίσταση προσφέρεται για το γκρατινάρισμα(=Η δημιουργία κρούστας στην επιφάνεια της τροφής. Η κρούστα γίνεται είτε με κουρκούτι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, τυριά, μπεσαμέλ) ή το επιπλέον ρόδισμα των φαγητών στην επιφάνεια τους.
  • Γκριλ. Λειτουργία με υπέρυθρη ακτινοβολία. Χρησιμοποιείται κυρίως για ψήσιμο κρέατος, όπως μπριζόλες και κεμπάπ, αλλά και για ψητά λαχανικά, ψάρια. Ιδανικό για ρόδισμα κρεατικών.
  • Ψήσιμο στον αέρα: Έχουμε την δυνατότητα να ψήσουμε ταυτόχρονα σε τρία επίπεδα εξασφαλίζοντας ομοιόμορφα αποτελέσματα. Συνίθως στις συνταγές όταν δεν μας λένε τρόπο ψησίματος εννοούν αυτόν.
  • Αέρας  &  πάνω-κάτω αντίσταση. Η λειτουργία αυτή ειναι για εξοικονόμηση χρόνου. Συνιστάται για φαγητά με υγρή βάση, όπως τάρτες, πίτσες και κις λορέν.
1
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes