Η Αυθεντική συνταγή για μοναδική σαλάτα του Καίσαρα. Η σος ειναι πηχτή και υπάρχει μία ισορροπία στην  αλμύρα και την οξύτητα οπως πρέπει. Το σκόρδο απογειώνει το άρωμα και οι αντζούγιες(ναι η σάλτσα έχει μέσα αντζούγιες ΜΗΝ ΤΙΣ ΦΟΒΑΣΤΕ) δίνουν τέλεια απαλή γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Φοβερή και εύκολη.

Θα χρειαστούμε: ένα μούλτι για την σός. Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο(το κοτόπουλο): 10′

 

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι

Για την σος

  • 200γρ μαγιονέζα λάιτ
  • χυμό απο μισό λεμόνι
  • 150γρ τριμμένη παρμεζάνα(στις πολυ ψιλές τρίπες του τρίφτη μας)
  • 2 αντζούγιες αλμυρές λαδιού(βρίσκουμε σε μικρά βαζάκια ή κονσερβούλες στα ψυγεία των σούπερμαρκετ)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • πιπέρι

Για την σαλάτα

  • Μαρούλι κομμένο
  • κρουτόν
  • καλαμπόκι
  • φλοίδες παρμεζάνας

 

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Για αρχή ψήνουμε το κοτόπουλο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις λωρίδες απο το κοτόπουλό μας με αλάτι και λίγο πιπέρι ώσπου να πάρουν ενα όμορφο χρυσαφί χρώμα. Όσο πιο λεπτές ειναι οι φέτες μας τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειαστούν για να ψηθούν. Ενδεικτικά οι λωρίδες στο πάχος ενος δαχτύλου θέλουν περίπου 5′.
  2. Ετοιμάζουμε την σός. Σε ένα μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά… χτυπάμε και ΜΠΑΜ! έτοιμη! Εύκολο ε; Αχ εδω μόλις ανοίξετε το μούλτι σας μυρίστε απο κοντά τα ΤΕΛΕΙΑ αρώματα της σάλτσας! Δοκιμάστε και συμπληρώστε το αλάτι ανάλογα τα γούστα σας(ή ρίξτε καμία σαρδελίτσα ακόμη… υπέροχες!)
  3. Στήνουμε τη σαλάτα. Σε ένα μπόλ βάζουμε το μαρούλι μας, την σος, το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με κρουτόν και καλαμπόκι και με εναν αποφλοιωτή λαχανικών φτιάχνουμε 3-4 φλοίδες παρμεζάνας  στην κορυφή. Έτοιμη!

 

 

Σαλάτα Caesars (του Καίσαρα) Σαλάτα Caesars (του Καίσαρα) Σαλάτα Caesars (του Καίσαρα) Σαλάτα Caesars (του Καίσαρα)