Ζήσ’ το μεσογειακά με τις καλύτερες πατάτες φούρνου που έχεις φτιάξει ποτέ. Λεμόνι, σκόρδο και θυμάρι πρωταγωνιστούν αλλά το αστέρι της κουζίνας θα είσαι ΕΣΥ μάνα μου!
Συνταγόλα στο βιντεάκι!
Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ
Πατάτες φούρνου Λεμονάτες, Της μερακλούς
Ζήσ' το μεσογειακά με τις καλύτερες πατάτες φούρνου που έχεις φτιάξει ποτέ. Λεμόνι, σκόρδο και θυμάρι πρωταγωνιστούν αλλά το αστέρι της κουζίνας θα είσαι ΕΣΥ μάνα μου!
Εκτύπωσε τη συνταγόλα
Αποθήκευσε την στο Pinterest
Βαθμολόγησε ή Άφησε σχόλιο
Μερίδες : 8 μερίδες
Θερμίδες / μερίδα: 169kcal
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες (baby ή κομμένες σε μικρά κομμάτια)
- 600 ml ζωμό λαχανικών (εάν δεν έχουμε σπιτικό δικό μας, διαλύουμε 1 κύβο λαχανικών σε 600ml ζεστό νερό)
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. αλάτι (κοφτό)
- ½ κ.γ. πιπέρι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια (ΜΙΚΡΑ είπα, να μη μας πάρουν 3 ώρες στον φούρνο μάνα μου το ρεύμα έχει πάει στον θεό!)
- Τις βάζουμε σε βαθύ ταψί ή πυρέξ ή γάστρα, μαζί με όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε καλά.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 200οC, σε ανοιχτό ταψί, ανακατεύοντας 3-4 φόρες ώστε να μην καούν οι πάνω-πάνω πατάτες μας.
Διατροφικές Πληροφορίες
Serving: 1μερίδα / απο 8 | Θερμίδες: 169kcal | Υδατάνθρακες: 25γρ. | Πρωτεΐνη: 3γρ. | Λιπαρά: 7γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 1γρ. | Πολυακόρεστα Λιπαρά: 1g | Μονοακόρεστα Λιπαρά: 5g | Αλάτι: 357mg | Κάλιο: 553mg | Φυτικές Ίνες: 3γρ. | Σάκχαρα: 2γρ. | Vitamin A: 172IU | Vitamin C: 32mg | Ασβέστιο: 22mg | Σίδηρος: 1mg
Μοιρασέ το στο Facebook
Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
Ακολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας!
You already used all votes