Σαλάτα Ρόκα, Παντζάρι, Κινόα θαύμα! Μην ακούς σε όσους κάνουν μπλιάχ στο κινόα. Είναι γιατί δεν το έχουν δοκιμάσει και απλά το έχουν βάλει στη λίστα με τα “άνοστα υγιεινά” φαγητά. Και αφού σου το προτείνει ο τροφαντός φούντμπλόγκερ που δε συμβιβάζεται στη γεύση, δοκίμασε το!

Αυτή η σαλατάρα έχει 4 υλικά και μία υπέροχη σος βινεγκρέτ. Θα τολμήσω να πω πως είναι έξτρα πρωτεϊνική γιατί έχω προσθέσει και βραστά ρεβίθια που μαζί με την κινόα είναι σούπερ υψηλά πρωτεϊνούχα τρόφιμα.

Είναι άκρως δροσερή και σου την προτείνω για συνοδεία φαγητών τηγανιού (καλαμαράκια, μπακαλιάρο κτλ). Ε, να σπάει λίγο η λαδίλα μάνα μου! χαχα

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ

Σαλάτα Ρόκα, Παντζάρι, Κινόα

Σαλάτα Ρόκα, Παντζάρι, Κινόα

Σαλάτα Ρόκα, Παντζάρι, Κινόα

Κυριακάτικο τραπέζι ή δίαιτα, εσύ επιλέγεις την περίσταση. Ο συνδυασμός πάντως θα σε δικαιώσει!
5 from 3 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Πιάτο: σαλάτα
Κουζίνα: Αγγλική, Αμερικάνικη, Ελληνική
Διαιτιτικό: Gluten Free, Vegan, Vegetarian
Keyword: βινεγκρέτ, κινόα, με ρεβίθια, παντζάρι, ρόκα, σαλάτα, σος
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 minutes

Υλικά

Για τη Σαλάτα

  • 200 γρ. ρόκα baby
  • 120 γρ. κινόα Μονόχρωμη ή πολύχρωμη, βρασμένη (120γρ. = περίπου μισή κούπα του καφέ)
  • 150 γρ. ρεβίθια βρασμένα. Έχει έτοιμα σε κονσέρβα αλλά εάν βράσετε προτιμήστε τα αποφλοιωμένα που δε χρειάζονται μούλιασμα.
  • 150 γρ. παντζάρι βρασμένο, κομμένο σε κύβους. Έχει έτοιμα ατμού στα σουπερμάρκετ. (150γρ.=2-3 παντζάρια)

Για τη Σος Βινεγκρέτ (μουστάρδα – μέλι)

  • 280 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 50 γρ. μουστάρδα απλή ή ντιζόν
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • 3 γρ. αλάτι

Οδηγίες

Για τη Σαλάτα

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσει η κινόα με το διπλάσιο νερό. Σκεπάζουμε και μετράμε 15 λεπτά βρασμού ώσπου να απορροφήσει το νερό και να σκάσουν/μαλακώσουν τα σποράκια κινόα.
  • Παράλληλα εάν δεν αγοράσουμε έτοιμα βρασμένα, βάζουμε να βράσουν τα παντζάρια και τα ρεβίθια ώσπου να μαλακώσουν.
  • Αφού έχουμε όλα μας τα υλικά έτοιμα περιμένουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ για σαλάτες.

Για τη Σος Βινεγκρέτ (μουστάρδα – μέλι)

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο (ή σέικερ) και τα χτυπάμε ώσπου να πήξει η σος μας.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με όση σος θέλουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Προσοχή η σος είναι παραπάνω από όση θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή της σαλάτας. Φυλάξτε την υπόλοιπη στο ψυγείο.
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
Google NewsΑκολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας! 

5
ΤΕΛΕΙΟ
2
3
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes