Είμαι φάν των κοκκινιστών ρεβιθιών αλλά αυτή η συνταγή απο την Κρήτη μου άλλαξε την κοσμοθεωρία!

Δε ξέρω τι να σχολιάσω, φανταστικά λεμονάτα ρεβίθια. Άντε θα σας το αναλύσω λίγο μαστερσεφικά μη με περάσετε και για καμιά βλαχάρα(χωρίς παρεξήγιση):

“Μέσα στην απλότητά του, κυριαρχεί η οξύτητα του λεμονιού ενώ οι νότες ρίγανης του προσδίδουν την απαραίτητη Γήινη επίγευση που συντελεί στη γευστική ολοκλήρωση του πιάτου” ε? ε? Μα ποιος ειμαι ο π* Πχια! χαχα

Να σας δώσω και το άσμα της συνταγής; Φυσικά και θα σας το δώσω! μίας που το ξεκινήσαμε ποιοτικά και ανήλθαμε στα όρια της Ελληνικής Γαστρονομίας, ΟΡΙΣΤΕ, ΠΑΤΑ ΠΛΕΪ ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΝΑ ΜΟΥ!

ρεβύθια λεμονάτα

Ρεβίθια Λεμονάτα με Ρίγανη

Είμαι φάν των κοκκινιστών ρεβιθιών αλλά αυτή η συνταγή απο την Κρήτη μου άλλαξε την κοσμοθεωρία!
5 from 1 vote
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Πιάτο: Κυρίως Γεύμα
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: choco chip, comfort food, βίγκαν, ελληνικό, με ρεβίθια, παραδοσιακό
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 hour
Μούλιασμα: 1 day
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 5 άτομα
Θερμίδες: 585kcal

Υλικά

  • 500 γρ ρεβίθια
  • 100 γρ ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 1 κρεμμύδι άσπρο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ.σ. αλεύρι εάν θελουμε το φαγητό χωρις γλουτένη λογω δυσανεξίας, χρησιμοποιούμε απλό αλευρι χωρις γλουτένη ή corn flour.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζωμό λαχανικών (1 κύβο)
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 2 λεμόνια μέτρια, τον χυμό τους(στυμμένα)

Οδηγίες

Προετοιμασία

  • Μουλιάζουμε απο την προηγούμενη μέρα τα ρεβίδια. Τα τοποθετούμε σε ένα τάπερ με κρύο νερό που τα σκεπάζει όλα. Θα δούμε ότι είναι έτοιμα αφού εχουν φουσκώσει και μαλακώσει λίγο(εάν είναι φρέσκιας σοδειάς μπορεί να χρειστεί μόνο λίγες ώρες)

Μαγείρεμα

  • Ξεπλένουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το καρότο και τα βράζουμε για 30 λεπτά  με νερό που να τα σκεπάζει 3 δάχτυλα πιο πάνω. Αφαιρούμε τον αφρό με μία κουτάλα (εάν τυχόν βγάλει στην επιφάνεια στην αρχή του βρασμού).
  • Ρίχννουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης, το ελαιόλαδο, μία τσιμπιά αλάτι και πιπέρι και τον κύβο ζωμού λαχανικών και αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 30 λεπτά. Τσεκάρουμε συχνά δοκιμάζοντας τα ρεβίθια για να δουμε εαν μαλακώσανε (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΑΣΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ. ΧΑΧΑ), –ανάλογα την ποιότητα των ρεβιθιών ο χρόνος μαγειρέματος μπορει να διαφέρει κάθε φορά.
  • Αφού μαλακώσουν τα ρεβίθια μας παει να πει οτι το φαγητό είναι έτοιμο. Διαλύουμε σε μισό ποτήρι νερό το αλέυρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και τη ξερή ρίγανη και τον χυμό των λεμονιών. Αφήνουμε ακόμα 4-5 λεπτά να βράσει ώσπου να χυλώσει το φαγητό μας και να δεσει η σάλτσα των ρεβιθιών.
  • Πρίν κλείσουμε τη φωτιά, δοκιμάζουμε τα ρεβίδια(ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ, ΤΑ ΕΦΑΓΕΣ ΟΛΑ ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ, ΟΧΙ ΤΡΩΜΕ!) και εαν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Διατροφικές Πληροφορίες

Serving: 1μερίδα | Θερμίδες: 585kcal | Υδατάνθρακες: 71γρ. | Πρωτεΐνη: 20γρ. | Λιπαρά: 26γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 3γρ. | Αλάτι: 35mg | Κάλιο: 983mg | Φυτικές Ίνες: 19γρ. | Σάκχαρα: 13γρ. | Vitamin A: 2122IU | Vitamin C: 12mg | Ασβέστιο: 132mg | Σίδηρος: 7mg
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
2
ΤΕΛΕΙΟ
2
6
ΑΓΑΠΩ!
1
ΧΑΧΑ
You already used all votes