Ένα πολύ νόστιμο πιάτο “από το νησί” όπως λέμε οι Εβρίτες. Υπέροχος μεζές για τσιπουράκι!  Το μυστικό του είναι να έχεις έτοιμη τη φασολάδα την παραδοσιακή από την προηγούμενη.  Η συνταγή είναι απλή: χρησιμοποιώντας  τα περισσεύματα αυτά, τσιγαρίζουμε λίγο φρέσκο κρεμμύδι λίγη πιπεριά πράσινη, λίγη πιπεριά φλωρίνης και ρίχνουμε τη φασολάδα στο τηγάνι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να χυλώσει τελείως.

Παρακάτω σας γράφω τη συνταγή για να την κάνετε εξαρχής σαν “τσιγαριστή” για να μην περιμένετε μια μέρα για να την απολαύσετε, αλλά τώρα που ξέρετε το “μυστικό” διαλέξτε τη μέθοδο που σας άρεσε

the office GIF

φασολαδα

Τσιγαριστή Φασολάδα Σαμοθράκης

Για να βράσουν γρηγορότερα τα φασόλια μας τα μουλιάζουμε πάντα αποβραδίς σε κρύο νερό(περίπου 12 ώρες)
5 from 6 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 hour 40 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 4 Άτομα

Υλικά

  • 500 γρ. χονδρά ξερά φασόλια
  • 3 καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ τοματάκι ψιλοκομμένο (ένα κουτί κονσέρβας)
  • 130 ml ελαιόλαδο (½ φλιτζάνι τσαγιού)
  • 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • ½ πιπεριά πράσινη σε λεπτές φέτες
  • ½ πιπεριά φλωρίνης σε λεπτές φέτες

Οδηγίες

  • Μουσκεύουμε τα φασόλια για 12 ώρες σε κρύο νερό. Ξεπλένουμε.
  • Τα βάζουμε να βράσουν και να μαλακώσουν σε μία κατσαρόλα μαζί με τα καρότα και το σέλινο(περίπου μία ώρα)
  • Αφού βράσουν και μαλακώσουν τα φασόλια μας, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα το λάδι, τις πιπεριές, τις δύο κουταλιές τοματοπελτέ και τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, το τοματάκι, και τα βράζουμε για 30 με 40 λεπτά σε σιγανή φωτιά. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Αφού ετοιμάσουμε τη φασολάδα με τα παραπάνω βήματα
    Τσιγαρίζουμε λίγο φρέσκο κρεμμύδι λίγη πιπεριά πράσινη, λίγη πιπεριά φλωρίνης (και φέτες λουκάνικο για τους κρεατοφάγους) και ρίχνουμε τη φασολάδα στο τηγάνι μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να χυλώσει τελείως.
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
8
ΤΕΛΕΙΟ
3
10
ΑΓΑΠΩ!
1
ΧΑΧΑ
You already used all votes