Μανιτάρια με Φασόλια. Η συνταγή πασπαρτού.

Αγαπημένη μου συνταγή για όταν θελώ γεύμα γρήγορο σε 30 λεπτά. Φυσικά συνταγάρα “της τεμπέλας” κι αυτή.

Θα σου εξηγήσω αμέσως μάνα μου τι σημαίνει ” συνταγή πασπαρτού”.

μανιτάρια με φασόλια

Σημαίνει πως μπορώ να την χρησιμοποιήσω σε 3 διαφορετικές περιπτώσεις:

Σαν ορεκτικό για το κρασάκι μας όταν μαζευόμαστε στο σπίτι με την παρέα.
Σαν συνοδευτικό δίπλα στο πιάτο στο κυρίως φαγητό μου, αντί για ρύζι, πατάτες κ.τ.λ.
Σαν κυρίως πλήρες γεύμα εαν το συνοδέψω με ρύζι, και γλυκοπατάτα ψητή!

Σου δίνω τη συνταγή παρακάτω για να το φτιάξεις σαν ολοκληρωμένο γεύμα, αλλα ξέρεις το μυστικό μου πλεον.

μανιταρια με φασόλια

Μανιτάρια με Φασόλια

Αγαπημένη μου συνταγή για όταν θελώ γεύμα γρήγορο σε 30 λεπτά. Φυσικά συνταγάρα "της τεμπέλας" κι αυτή.
5 from 3 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Πιάτο: Κυρίως Γεύμα, συνοδευτικό
Κουζίνα: Ελληνική
Διαιτιτικό: Gluten Free, Low Fat, Vegan, Vegetarian
Keyword: fasolia, manitari, manitaria, εύκολη, μανιτάρια, φασόλια
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 3 άτομα
Θερμίδες: 606kcal

Υλικά

Για τα Μανιτάρια με φασόλια

  • 10 Μανιτάρια φρέσκα, λευκά
  • 240 γρ Κόκκινα φασόλια 1 κονσέρβα, βάρος στραγγισμένο
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 250 ml ζωμό λαχανικών (εάν δεν εχουμε σπιτικό ζωμό δικό μας, διαλύουμε μισό κύβο του εμπορίου, σε 250 ml -ενα ποτήρι νερό)

Για τα Συνοδευτικά

  • 250 γρ. Ρύζι Μπασμάτι
  • 450 γρ. Γλυκοπατάτες 2 μεσαίες γλυκοπατάτες

Οδηγίες

Για τα Μανιτάρια με φασόλια

  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια. Σωτάρουμε ώσπου να μαραθούν.
  • Στραγγίζουμε τα κόκκινα φασόλια απο την κονσέρβα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να σχηματιστεί πηχτή σάλτσα.

Για τα Συνοδευτικά

    Ρύζι:

    • Για να φτιάξουμε το ρύζι προσθέτουμε μια κουπα ρύζι σε ενα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό ώσπου να τρέχει καθαρό το νερό απο κάτω.
    • Το βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι με 1 και ½ ίδιες κούπες νερό(400ml). Προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι.
    • Σκεπάζουμε και αφήνουμε μα μαγειρευτεί χωρις να ξεσκεπάσουμε για 10 λεπτά.

    Γλυκοπατάτες:

    • Ενας πανέυκολος τρόπος για να φτιάξουμε ψητές γλυκοπατάτες σε χρόνο μηδέν ειναι το φουρνάκι μικροκυμάτων.
      Τις τρυπάμε με ενα πιρούνι παντού μεχρι μέσα, και τις βάζουμε στο φουρνάκι για 5 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
      Εάν δεν έχετε φουρνάκι τις τρυπάτε όπως πρίν, τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε παραδοσιακά στον φούρνο για 10-15 λεπτά.

    Μικρά Μυστικά

    Στις θερμίδες προσμετρώνται και τα συνοδευτικά στην συνταγή. Υπολογίστε το σαν πλήρες ισορροπημένο γεύμα με υψηλή πρωτεϊνη (14γρ/μερίδα ) αλλα και καλούς υδατάνθρακες και μπόλικες βίταμίνες! 

    Διατροφικές Πληροφορίες

    Serving: 1μερίδα | Θερμίδες: 606kcal | Υδατάνθρακες: 124γρ. | Πρωτεΐνη: 14γρ. | Λιπαρά: 6γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 1γρ. | Αλάτι: 559mg | Κάλιο: 1740mg | Φυτικές Ίνες: 12γρ. | Σάκχαρα: 4γρ. | Vitamin A: 385IU | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 28mg | Vitamin D: 1µg | Ασβέστιο: 74mg | Σίδηρος: 3mg
    Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
    Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!

    1
    ΤΕΛΕΙΟ
    0
    5
    ΑΓΑΠΩ!
    0
    ΧΑΧΑ
    You already used all votes