250mlζωμό λαχανικών(εάν δεν εχουμε σπιτικό ζωμό δικό μας, διαλύουμε μισό κύβο του εμπορίου, σε 250 ml -ενα ποτήρι νερό)
Για τα Συνοδευτικά
250γρ.Ρύζι Μπασμάτι
450γρ.Γλυκοπατάτες2 μεσαίες γλυκοπατάτες
Οδηγίες
Για τα Μανιτάρια με φασόλια
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια. Σωτάρουμε ώσπου να μαραθούν.
Στραγγίζουμε τα κόκκινα φασόλια απο την κονσέρβα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να σχηματιστεί πηχτή σάλτσα.
Για τα Συνοδευτικά
Ρύζι:
Για να φτιάξουμε το ρύζι προσθέτουμε μια κουπα ρύζι σε ενα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό ώσπου να τρέχει καθαρό το νερό απο κάτω.
Το βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι με 1 και ½ ίδιες κούπες νερό(400ml). Προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε μα μαγειρευτεί χωρις να ξεσκεπάσουμε για 10 λεπτά.
Γλυκοπατάτες:
Ενας πανέυκολος τρόπος για να φτιάξουμε ψητές γλυκοπατάτες σε χρόνο μηδέν ειναι το φουρνάκι μικροκυμάτων. Τις τρυπάμε με ενα πιρούνι παντού μεχρι μέσα, και τις βάζουμε στο φουρνάκι για 5 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Εάν δεν έχετε φουρνάκι τις τρυπάτε όπως πρίν, τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε παραδοσιακά στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
Μικρά Μυστικά
Στις θερμίδες προσμετρώνται και τα συνοδευτικά στην συνταγή. Υπολογίστε το σαν πλήρες ισορροπημένο γεύμα με υψηλή πρωτεϊνη (14γρ/μερίδα ) αλλα και καλούς υδατάνθρακες και μπόλικες βίταμίνες!