Θα την έλεγα της τεμπέλας γιατί ούτε πολλά φύλλα με στρωσίματα έχει, ούτε δυσκολίες με μπεσαμέλ στη γέμιση έχει οπως η κανονική μανιταρόπιτα. Είναι και βίγκαν / νηστίσιμη, χωρίς δηλαδή ζωικά προϊόντα, χωρίς τυψεις. Έχει μπόλικη φυτική πρωτεΐνη και είναι νοστιμότατη!




Μανιταρόπιτα Ανοιχτή (Vegan/ Νηστίσιμη)

Μερίδες 8 κομμάτια

Υλικά

  • 400 γρ. έτοιμο φύλλο κουρού (το ένα φύλλο από το πακέτο)
  • 500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης(κοκκινη) ψιλοκομμένη
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι / πιπέρι
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ ή αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
  • 100 γρ φυτικό κίτρινο τυρί τριμμένο για λιώσιμο απο πάνω
  • 2 κ.σ. σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προετοιμασία:

  1. Ξεπαγώνουμε το φύλλο κουρού και Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα και κάτω αντιστάσεις

Για τη γέμιση:

  1. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το πράσο για να μαραθούν.

  2. Αφου μαραθούν, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, τα μανιτάρια το σκόρδο και ανακατεύουμε.

  3. Τρίβουμε τον κύβο ζωμού λαχανικών και ανακατεύουμε ώσπου να μαραθούν και τα μανιτάρια και να εξατμιστεί το παραπανίσιο υγρό.

  4. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύοντας προσθέτουμε το ταχίνι και το κορν φλάουρ ώσπου να πήξει η γέμιση μας

Συναρμολόγηση

  1. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 20 x 30εκ

  2. Απλώνουμε το φύλλο ζύμης κουρού έτσι ώστε να προεξέχει απο τα τοιχώματα του ταψιού.

  3. προσθέτουμε χλιαρή προς κρύα τη γέμιση.

  4. Κλείνουμε προς τα μέσα τις γωνίες και τα τοιχώματα  της ζύμης, πασπαλίζουμε με το σουσάμι

  5. Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου και 10 λεπτά πριν κλείσουμε τον φούρνο προσθέτουμε το φυτικό τυρί από πάνω να λιώσει.

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes