Υπέροχα, γρήγορα φιλετάκια κοτόπουλο με τοματίνια σε σάλτσα με μουστάρδα και μέλι!  Νοστιμότατα, διαιτητικά και έτοιμα σε 30 λεπτά! Αν τα φτιάξετε για μεζέ όταν μαζευτείτε με φίλους για κρασάκι,  σερβίρετε τα με το τηγάνι οπως έκανα εγώ και εντυπωσιάστε!! Απολαύστε τα!




Γρήγορα φιλετάκια κοτόπουλου με τοματίνια σε σάλτσα μουστάρδας με μέλι

Προετοιμασία: 10' Μαγείρεμα: 20'

Μερίδες 4 Άτομα
Θερμίδες 250 kcal

Υλικά

  • 700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 20 τοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • χυμός λεμονιού (περίπου μισό λεμόνι)
  • λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα & ολόκληρα για το γαρνίρισμα
  • αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι ανακατεύοντας με προσοχή για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

  4. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε με το τηγάνι στην μέση του τραπεζιού.