Μοσχομυριστό πεντανόστιμο κέικ χωρίς αβγά, χωρις γάλα, χωρίς ζωικά προιόντα κατάλληλο για τους βίγκαν φίλους ή για όσους νηστεύουν και θέλουν ενα πεντανόστιμο κεικ το οποίο είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, ασβέστιο, πρωτεϊνες, βιταμίνες, αμινοξέα και υδατάνθρακες, κάλιο και ψευδάργυρο που ενισχυουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μαγγάνιο και σελήνιο που προσφέρουν αντιοξειδωτική δράση. Και αναρωτιέστε απο που έχει ολα αυτα τα θρεπτικά συστατικά ένα τόσο απλό κεικ; Μα φυσικά απο το ταχίνι. Το ταχίνι δικαίως διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στα νέα μοδάτα “σούπερ φουντς”. Με κάτι τέτοιες συνταγές είναι που αναθεωρώ για την νοστιμάδα πολλών vegan φαγητών και γλυκών.  Δοκιμάστε λοιπόν την συνταγή μου αυτή για γλυκό και υγιεινό κέικ και θα με θυμηθείτε!

Θα χρειαστείτε ενα μίξερ. Χρόνος προετοιμασίας: 15′. Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 10′

 

Υλικά

  • 400γρ αλεύρι μαλακό
  • 300γρ ταχίνι άσπρο
  • 350γρ χυμό βύσσινο (του εμπορίου)
  • 300γρ ζάχαρη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 40γρ μπεϊκιν πάουντερ (2 σακουλάκια)
  • 50γρ σταφίδες ξανθές
  • 100γρ chocolate chips (κουβερτούρα σε σταγόνες)

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με το ταχίνι, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως.
  3. Ξεκολλάμε το μίγμα απο τα πλαϊνά του μίξερ εάν εχει κολλήσει κατα το χτύπημα, και προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το μπεϊκιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλο και το αλάτι καιχτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  4. Έχοντας την ταχύτητα χαμηλά για να μην μας εκτοξευθει το μίγμα και μας κάνει λούτσα, ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό βύσσινο και το υπόλοιπο αλεύρι.
  5. Όταν το μίγμα μας ανακατευθεί καλά, σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τις σταφίδες και τα choco-chips να πάνε παντου.
  6. Βουτυρώνουμε ενα ταψάκι για κέικ και γεμίζουμε με το μίγμα μας.
  7. Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 40′ και μετά σκεπάζουμε με ενα αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε για άλλα 30′.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το κέικ αυτό επειδή δεν εχει αβγά και γάλα θέλει αρκετό χρόνο στο ψήσιμο. Εάν ο φούρνος σας δεν ειναι τόσο δυνατός ελέγξτε εάν έγινε το κέικ σας βάζοντας μια οδοντογλυφίδα μεσα στο κέντρο του κέικ (μετά τους χρόνους που σας δίνω), εάν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή το κέικ σας ειναι έτοιμο. Εάν βγαίνει με ζυμάρι, θα πρεπει να το ψήσετε κι άλλο επαναλαμβάνοντας συχνά την διαδικασία με την οδοντογλυφίδα.

Να έχετε υπομονή αφου ψηθεί το κεικ σας να μην βάλετε χέρι αμέσως. Πρέπει να το αφήσετε να κρυώσει και να “δεσει” καλα για να μην θρυμματίζεται λόγω του ταχινιού.

 

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes