Θέλεις πίτσα αλλα βαριέσαι ακόμα και να παραγγείλεις; Αυτή η pizza είναι τόσο της τεμπέλας, που είναι γραμμένη για σένα(και για μένα) μάνα μου! Χθεσινή μου ανακάλυψη αυτή η φανταστική τεμπελοζύμη λόγω τρομερής βαρεμάρας και τσιγκουνιάς. Είχα που λέτε μισό κουτάκι μπύρας απο προχθές έξω και είπα να μη το πετάξω και να το αξιοποιήσω. Ετσι συνδύασα την συνταγή μου για αφράτη Ελληνική Πίτσα  με την βαρεμάρα μου και βγήκε αυτό!

Είναι από αυτές τις συνταγές που πρέπει να πουλήσω πολύ ακριβά στο μέλλον. Τώρα βέβαια, επειδή σας αγαπώ τόσο πολύ σας την χαρίζω. Μη την δώσετε πουθενά, ε; Ξέρετε μεταξύ μας  αυτα τα κόλπα. χαχα

Σας δίνω παρακάτω την συνταγή για το τεμπελο-ζυμάρι, από πάνω μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φανταστική σάλτσα που σας δίνω εδω  ή αν θέλετε έτοιμη σε βάζο από το σούπερ μάρκετ(μία  έτοιμη σάλτσα για μακαρόνια είναι ιδανική) . Τριμμένα τυριά (προτείνω μοτσαρέλα-γκούντα), ντοματούλα, ρίγανη, κρεμμύδι, μανιτάρια, μπέικον ή ζαμπόν και έχετε μία σπέσιαλ pizza έτοιμη και ψημένη σε λιγότερο από μισάωρο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η ζύμη αυτή βγαίνει “μπισκοτένια” δηλαδή τριφτή. Είναι για ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε δηλαδή, ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΜΑΝΑ ΜΟΥ(ΧΑΧΑ).  Εάν ψάχνετε για ψωμένια “Ελληνική” ζύμη δείτε τη συνταγή μου για αφράτη Ελληνική Πίτσα εδώ   και εάν η μερακλοσύνη πιάσει κοκκινο δείτε εδώ το τέλειο μου ζυμάρι για λεπτή Ιταλική πίτσα (ε, αυτή θέλει και λίγη μαστοριά, μανα μου δεν ειναι όλα εύκολα… 😉 )




pizza

Ζυμάρι για Πίτσα "της Τεμπέλας"

5 from 2 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 1 πίτσα

Υλικά

  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. μπίρα
  • 70 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

Οδηγίες

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν καλά για 2-3 λεπτά. Το ζυμάρι μας θα πρέπει ίσα ίσα να μην κολλάει στα χέρια.
  • Απλώνουμε λεπτό το ζυμάρι για την πίτσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, βάζουμε τα υλικά που θέλουμε και ψήνουμε στους 200οC για 25-30 λεπτά στις πάνω-κάτω αντιστάσεις σε χαμηλή θέση στον φούρνο.

Μικρά Μυστικά

Να απλώσετε καλά το ζυμάρι στο ταψί σας γιατι αν μείνει χονδρό δεν θα ψηθεί καλά σε τόσο λίγο χρόνο από κάτω. Εγω αφήνω περίπου 1 εκ πάχος.
Θα αγαπήσετε τις άκρες, έχουν μια μπισκοτένια υφή που απλά με έχει τρελάνει!!
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
9
ΤΕΛΕΙΟ
1
2
ΑΓΑΠΩ!
2
ΧΑΧΑ
You already used all votes