ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΤΣΑΣ

Απλή, αρωματική, γρήγορη και πολυ, μα πολύ νόστιμη! Αυτή είναι η βασική μου συνταγή για κόκκινη σάλτσα για πίτσες εδώ και χρόνια. Βάλτε την σε λεπτές Ιταλικές πίτσες (συνταγή για ζυμάρι εδώ) ή αφράτες Ελληνικές ψωμένιες(κλίκ εδώ) με μία παραλλαγή της βασικής συνταγής.

Κόκκινη Σάλτσα Πίτσας

Κουζίνα Ελληνική, Ιταλική
Προετοιμασία 10 minutes
Συνολικός Χρόνος 10 minutes
Μερίδες 3 πίτσες

Υλικά

  • 400 γρ τοματάκια σε κονσέρβα ολόκληρα
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη μία πρέζα, εάν χρειάζεται

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αδειαζουμε την κονσέρβα με τα ολόκληρα τοματάκια, το ελαιόλαδο, την ρίγανη και αλάτοπιπερώνουμε
  2. Με τα χέρια μας συνθλίβουμε τα τοματάκια ανακατεύοντας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε ελαφρά. Την δοκιμάζουμε, προσθέτουμε αλάτι εαν χρειάζεται και εάν είναι αρκετά όξινη μία πρέζα ζάχαρη. Η σάλτσα έιναι έτοιμη για να την απλώσουμε στην πίτσα μας!

Μικρά Μυστικά

  • Όσο περισσότερο αφήνουμε την σάλτσα να "κάτσει" τόσο πιο δυνατά γίνονται τα αρώματα και η γεύση! Μπορούμε να την φτιάξουμε και μία μέρα πρίν και να μείνει στο ψυγείο.
  • Χρησιμοποιήστε την παραπάνω συνταγή για Ιταλικά λεπτά ζυμάρια. Για Ελληνική αφράτη ψωμένια πίτσα  στην παραπάνω συνταγή προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ. Χρειαζόμαστε μία πιο γλυκιά και πηχτή σάλτσα για να νοστιμέψει η ψωμένια ζύμη μας. 
  • Διατηρείστε την εώς μία εβδομάδα εντός ψυγείου.