Ακόμα μια “μαμαδίστικη” παραδοσιακή Ελλληνική συνταγή! Το αγαπημένο σπανακόρυζο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C σε πρωτεΐνες & βιταμίνη Α. Ιδανικό για vegans και για περιόδους νηστείας αλλα φυσικά και όταν θέλουμε να χάσουμε λίγα κιλάκια, μιάς που έχει λίγες θερμίδες ανα μερίδα (*περίπου 300 θερμίδες τα 250γρ).

Εάν αφαιρέσουμε την τομάτα είναι το κλασικό γνωστό μας σπανακόρυζο λεμονάτο, αλλα προσωπικά νομίζω η τομάτα του προσδίδει αρκετά σκαλιά γευσης!

Σπανακόρυζο με Ντομάτα

Κουζίνα Ελληνική
Προετοιμασία 10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 40 minutes
Συνολικός Χρόνος 50 minutes
Μερίδες 4 μερίδες

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο/καθαρισμένο
  • 200 γρ ρύζι γλασέ
  • 150 γρ ελαιόλαδο
  • 400 γρ τοματάκια ψιλοκομμένα (φρέσκα ή κονσέρβα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό)
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών (ή έναν κύβο λαχανικών αραιωμένο σε λίγο νερο)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε μια μεγαλη κατσαρόλα σε μετρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για να μαραθεί περίπου 3 λεπτά
  2. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το υπολοιπο ελαιόλαδο, τον άνιθο, το ρύζι το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά
  3. Καλύπτουμε με το καπάκι χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Σε αυτό το στάδιο τσεκάρουμε τακτικά εάν το φαγητό μας χρειάζεται υγρά προσθέτουμε λίγο νερό.
  4. Αφου περάσουν τα 20' ανοιγουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το πιπέρι και δοκιμάζουμε το αλάτι. Αφήνουμε το φαγητο για ακόμη 10' να μαγειρευτεί και ειναι έτοιμο.