Ακόμα μια “μαμαδίστικη” παραδοσιακή Ελλληνική συνταγή! Το αγαπημένο σπανακόρυζο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C σε πρωτεΐνες & βιταμίνη Α. Ιδανικό για vegans και για περιόδους νηστείας αλλα φυσικά και όταν θέλουμε να χάσουμε λίγα κιλάκια, μιάς που έχει λίγες θερμίδες ανα μερίδα (*περίπου 300 θερμίδες τα 250γρ).

Εάν αφαιρέσουμε την τομάτα είναι το κλασικό γνωστό μας σπανακόρυζο λεμονάτο, αλλα προσωπικά νομίζω η τομάτα του προσδίδει αρκετά σκαλιά γευσης!

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

Σπανακόρυζο με Ντομάτα

0 from 0 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Κουζίνα: Ελληνική
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 minutes
Συνολικός Χρόνος: 50 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 4 μερίδες

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο/καθαρισμένο
  • 200 γρ ρύζι γλασέ
  • 150 γρ ελαιόλαδο
  • 400 γρ τοματάκια ψιλοκομμένα (φρέσκα ή κονσέρβα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό)
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών (ή έναν κύβο λαχανικών αραιωμένο σε λίγο νερο)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Οδηγίες

  • Βάζουμε μια μεγαλη κατσαρόλα σε μετρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για να μαραθεί περίπου 3 λεπτά
  • Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το υπολοιπο ελαιόλαδο, τον άνιθο, το ρύζι το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά
  • Καλύπτουμε με το καπάκι χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Σε αυτό το στάδιο τσεκάρουμε τακτικά εάν το φαγητό μας χρειάζεται υγρά προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Αφου περάσουν τα 20' ανοιγουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το πιπέρι και δοκιμάζουμε το αλάτι. Αφήνουμε το φαγητο για ακόμη 10' να μαγειρευτεί και ειναι έτοιμο.
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
2
ΤΕΛΕΙΟ
1
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes