1κούπαζωμό λαχανικών(ή έναν κύβο λαχανικών αραιωμένο σε λίγο νερο)
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Βάζουμε μια μεγαλη κατσαρόλα σε μετρια φωτιά και ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για να μαραθεί περίπου 3 λεπτά
Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το υπολοιπο ελαιόλαδο, τον άνιθο, το ρύζι το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά
Καλύπτουμε με το καπάκι χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Σε αυτό το στάδιο τσεκάρουμε τακτικά εάν το φαγητό μας χρειάζεται υγρά προσθέτουμε λίγο νερό.
Αφου περάσουν τα 20' ανοιγουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το πιπέρι και δοκιμάζουμε το αλάτι. Αφήνουμε το φαγητο για ακόμη 10' να μαγειρευτεί και ειναι έτοιμο.