Η πιό αφράτη ζυμη για πίτσα που δοκιμάσατε!

Μία νόστιμη και “Ελληνική” βερσιόν ζύμης πίτσας με υπέροχο λαδοζύμαρο.

Όταν ήμουν φοιτητής, είχα κλέψει αυτή τη συνταγή απο μία “τεμπέλα” φίλη. Έκανε αυτη την γρήγορη ζύμη χωρις να περιμένει με τις ώρες να φουσκώσει. Δοκιμάστε την!  Δείτε συνταγή για ιδανική κόκκινη σάλτσα εδώ για να συνδυάσετε με την πίτσα σας!

Εάν ψάχνετε ζυμάρι για λεπτή Ιταλική πίτσα δείτε την εδώ. Ε, αυτή θέλει και λίγη μαστοριά, μανα μου δεν ειναι όλα εύκολα… χαχα

pizza barbie GIF





ζυμάρι πίτσας

Ζυμάρι Αφράτο “Ψωμένιο” Πίτσας

Συνταγή για ζυμάρι μίας μεγάλης Ελληνικής ψωμένιας πίτσας ή για δυο μικρές.
5 from 5 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Κουζίνα: Ελληνική
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 15 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 1 πίτσα

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. κόρν φλάουρ (την σκόνη, όχι το αλεύρι)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι (1 κουταλάκι = 5γρ)
  • 2 κ.γ. ζάχαρη (1 κουταλάκι = 5γρ)
  • 10 γρ μαγιά ξερή (1 σακουλάκι=10γρ)
  • 220 γρ νερό χλιαρό ή γάλα χλιαρό (1 φλυτζάνι μεγάλο = 220γρ)
  • 130 γρ ελαιόλαδο

Οδηγίες

  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχννουμε το αλεύρι, τον κόρν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά μέσα το αλάτι.
  • Στο ζεστό νερό (ή γάλα) ρίχνουμε την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μίγμα με την μαγιά στο μίγμα με το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά.
  • Αφού γίνει ενα συμπαγές ζυμάρι, το βγάζουμε σε έναν παγκο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Απλώνουμε με τα δαχτυλα σε κυκλικό σχήμα αφήνωντας μικρά βουναλάκια στις άκρες για να σχηματίσουμε την κρούστα τις πίτσας. Την βάζουμε στην άκρη για 10-15′ να ξεκουραστεί ώσπου να φτιάξουμε την σάλτσα μας και να κόψουμε τα αλλαντικά και τις πιπεριές ή ότι αλλο θα βάλουμε επάνω.

Μικρά Μυστικά

  • Προτείνω με την ζύμη να φτιάξετε μία “σπέσιαλ” πίτσα με κόκκινη σάλτσα (συνταγή εδώ) , τυρί τριμμένο μοτσαρέλα, ζαμπόν, μπέικον, πιπεριά πράσινη και φρέσκα μανιτάρια.
  • Αν είστε και πολύ μερακλήδες, αλείψτε την κρούστα με ενα πινέλο με νερό και πασπαλίστε με τριμμένη παρμεζάνα.
  • Εάν θέλετε πολύ χονδρή “ψωμένια” ζυμη κάντε όλο το ζυμάρι της συνταγής μία πίτσα. Εάν πάλι σας αρέσει κανονική, χωρίστε το στα δύο.
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
5
ΤΕΛΕΙΟ
4
12
ΑΓΑΠΩ!
1
ΧΑΧΑ
You already used all votes