ρεβιθάδα

Ρεβιθάδα απο την Σίφνο

Μία πολύ απλή νησιώτικη συνταγή για ρεβίθια φούρνου, θέλει αρκετές ώρες για να ετοιμαστεί αλλά η νοστιμιά ειναι απερίγραπτη. Εάν έχετε φούρνο με ξύλα στο χωριό είναι και πολύ οικονομική!
Κουζίνα Ελληνική
Χρόνος Μαγειρέματος 5 hours
Συνολικός Χρόνος 5 hours 1 minute
Μερίδες 3 Άτομα

Υλικά

  • 250 γρ ρεβίθια ξηρά
  • 1 κ.γ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χονδροκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κλωνάρι ρίγανη φρέσκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 τοματάκια τυπου "βελανίδι"
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • λεμόνι για το σερβίρισμα
  • ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ρεβιδια με το αλεύρι. Γεμίζουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλο το βράδυ.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C
  3. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε στη γάστρα μας, ρίχνουμε το κρεμμύδι, την δάφνη και την φρέσκια ρίγανη, το ελαιόλαδο και νερό.
  4. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200° C.
  5. Αφου περάσουν δύο ώρες χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βγάζουμε την γάστρα, αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, ρίχνουμε τα ντοματάκια και το ξαναβάζουμε για ακόμη 2 ώρες ή ώσπου να μαλακώσουν τα ρεβίθια μας και να δέσουν τα υγρά σε μία ωραία σάλτσα.
  6. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λιγο φρέσκο ελαιόλαδο, πάπρικα και λίγο φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

Μικρά Μυστικά

Η παραδοσιακή συνταγή γίνεται μέσα σε ξυλόφουρνο χρησιμοποιώντας μία κεραμική γάστρα.  Εάν δεν έχετε τιποτα απο αυτά χρησιμοποιήστε τον ηλεκτρικό φούρνο σας και μία γάστρα ή ένα μικρό ταψί που θα κλείσετε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα καλά απο πανω.

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes