ρεβιθάδα

Ρεβιθάδα απο την Σίφνο

Μία πολύ απλή νησιώτικη συνταγή για ρεβίθια φούρνου, θέλει αρκετές ώρες για να ετοιμαστεί αλλά η νοστιμιά ειναι απερίγραπτη. Εάν έχετε φούρνο με ξύλα στο χωριό είναι και πολύ οικονομική!
No ratings yet
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Κουζίνα: Ελληνική
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 hours
Συνολικός Χρόνος: 5 hours 1 minute
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 3 Άτομα

Υλικά

  • 250 γρ ρεβίθια ξηρά
  • 1 κ.γ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χονδροκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 1 κλωνάρι ρίγανη φρέσκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 τοματάκια τυπου “βελανίδι”
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα
  • λεμόνι για το σερβίρισμα
  • ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ρεβιδια με το αλεύρι. Γεμίζουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλο το βράδυ.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C
  • Ξεπλένουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε στη γάστρα μας, ρίχνουμε το κρεμμύδι, την δάφνη και την φρέσκια ρίγανη, το ελαιόλαδο και νερό.
  • Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 200° C.
  • Αφου περάσουν δύο ώρες χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βγάζουμε την γάστρα, αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, ρίχνουμε τα ντοματάκια και το ξαναβάζουμε για ακόμη 2 ώρες ή ώσπου να μαλακώσουν τα ρεβίθια μας και να δέσουν τα υγρά σε μία ωραία σάλτσα.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λιγο φρέσκο ελαιόλαδο, πάπρικα και λίγο φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

Μικρά Μυστικά

Η παραδοσιακή συνταγή γίνεται μέσα σε ξυλόφουρνο χρησιμοποιώντας μία κεραμική γάστρα.  Εάν δεν έχετε τιποτα απο αυτά χρησιμοποιήστε τον ηλεκτρικό φούρνο σας και μία γάστρα ή ένα μικρό ταψί που θα κλείσετε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα καλά απο πανω.
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes