Μαμαδίστικο φαγητό τα ρεβίθια(ή ρεβύθια) κοκκινιστά! Εύκολο και αυτό και έχει φανατικούς ερωτευμένους στην χώρα μας αφού καλλιεργούνται πανω απο 150.000 στρέμματα ρεβύθια κυρίως στη Στερεά Ελλάδα, τη Θράκη και τη Μακεδονία!

Ανήκει στα όσπρια αλλα είναι απο “τα καλά” που τα τρώνε δηλαδή και πολλά μικρά παιδάκια εννοώ! 🙂 Είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C. Σας γράφω την κλασική μου νοστιμότατη συνταγή που πάντα μου πετυχαίνει!




ρεβιθια κοκκινιστα

Ρεβύθια Κοκκινιστά

Μαμαδίστικα ρεβίθια κοκκινιστά
0 from 0 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Κουζίνα: Ελληνική
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 1 hour
Συνολικός Χρόνος: 1 hour 6 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 4 μερίδες

Υλικά

  • 500 γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα
  • 400 γρ τοματάκι ψιλοκομμένο ( σε κονσέρβα ή φρέσκες ντομάτες)
  • 250 ml ελαιόλαδο (200ml=ένα ποτήρι νερού)
  • 1 πιπεριά φλωρίνης σε λωρίδες
  • 1 καρότο σε ψιλές φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών

Οδηγίες

  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο το προηγούμενο βραδυ σε νερό.
  • Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο αλατισμένο νερό. Ανάλογα με την ποιότητα των ρεβιθιών θα χρειαστούν απο 40 λεπτά μέχρι μία ώρα+ για να γίνουν τρυφερά. Το πρώτο μισάωρο θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τον αφρό που θα βγάλουν στην κατσαρόλα. (Εγώ τα αφήνω να βράσουν και είναι συνήθως έτοιμα όταν μείνει το 1/3 του νερού απο μία γεμάτη κατσαρόλα διαμέτρου 20cm και υψους 15cm)
  • Μόλις ετοιμαστούν, τα σουρωνουμε πανω απο ένα μπόλ και κρατάμε το ζουμί τους στην άκρη
  • Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια μαζι με 3 νεροπότηρα απο το ζουμί τους, προσθέτουμε το τοματάκι, το λάδι, τον κύβο λαχανικών, το καρότο και την πιπεριά σε λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Μόλις μαλακώσουν τα καρότα μας το φαγητό μας ειναι έτοιμο.

Μικρά Μυστικά

Μυστικά:
  • Σβήστε την φωτιά όταν είναι τα καρότα λίγο πιο τραγανά απότι όταν μαγειρευτούν τελείως γιατι το φαγητό θα συνεχίσει να μαγειρεύεται με την θερμότητα που κρατάει η κατσαρόλα για αρκετή ώρα ακόμη.
  • Εάν χρειαστεί να προσθέσετε νερό προτιμήστε να προσθέσετε απο το ζουμί τους που έχετε κρατήσει στην άκρη, έτσι το φαγητό σας θα δέσει την σάλτσα και δεν θα γίνει τυπου σούπα.
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes