Να και μία σοβαρή πρόταση σαλάτας που μπορεί να σταθεί περίφανα στον χαρακτηρισμό “πλήρες χορταστικό γεύμα”! Εφτιαξα αυτό το αριστούργημα γεύσης και το ονόμασα “αλαλούμ”. Επάξιος, και λίγο… λαϊκότροπος χαρακτηρισμός, εαν σκεφθεί κανείς την σύγχυση γεύσεων που σου προκαλεί (μην σας ξεγελά το ασόβαρο όνομα που επέλεξα, είπαμε, όποιος παίζει με το φαϊ του ειναι χαρούμενος άνθρωπος… χαχα 🙂 )  Μπείτε στην κουζίνα και φτιάξτε χορταστικές καλοκαιρινές σαλάτες!

Θα χρειαστούμε ένα βαζάκι ή ένα σέικερ για να χτυπήσουμε την σως. Η συνταγή ατομική.

Υλικά

  • 200γρ μαρούλι iceberg και lola
  • ¼ αβοκάντο ώριμο σε κυβάκια
  • 1 τομάτα σε φέτες ή τριμμένη
  • ¼ καρότο τριμμένο ή σε λωρίδες
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • 4 παξιμάδια σπασμένα σε μικρά κομμάτια

για την σως Βινεγκρέτ

  • 4 κ.σ. ξίδι ή κρέμα βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. κοφτό, μουστάρδα ντιζόν
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς την φτιάχνουμε

  1. Σε ένα πιάτο σπάμε τα παξιμάδια και απο πάνω τρίβουμε την τομάτα για να πάρουν άρωμα (εάν δεν μας αρέσει το παξιμάδι υγρό αφήνουμε την τομάτα στην άκρη της σαλάτας)
  2. Ανακατεύουμε ολα τα υπολοιπα υλικά και τα τοποθετούμε απο επάνω.
  3. Σε ένα σέικερ φτιάχνουμε την σως Βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Προσοχή: το συχνότερο λάθος που κάνουμε και αλλάζει ολη η γευση της σως ειναι να βάζουμε παραπανω μουστάρδα απ’όσο πρέπει. Για μια αυθεντική γευση τηρήστε τις αναλογίες!
  4. Περιχύνουμε την σαλάτα με την σως και σερβίρουμε!