Αυτή είναι μία τάρτα πασπαρτού! Με την ίδια συνταγή σε τατράγωνο ταψί έχω φτιάξει μπάρες μπανάνας (banana bars). Η βάση της ειναι απλή και γρήγορη σε 10 λεπτά και η γέμιση είναι τόσο απλή που ειναι ετοιμη με ενα χτύπημα. ΔΕΝ ψήνουμε την βάση απο πρίν οπως σε άλλες ταρτες, ρίχνουμε την γέμιση μεσα και την ψήνουμε μαζί με την γέμιση! τόσο απλα!

 

Υλικά

για τη βάση

  • 250γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 125γρ βούτυρο αγελαδινό
  • 1 αβγό
  • 20γρ ζάχαρη
  • 2 φιαλίδια βανίλιας
  • μία πρέζα αλάτι

για την κρέμα μπανάνα

  • 170γρ χυμό μπανάνα
  • 3 φιαλίδια βανίλιας
  • 2 αβγά
  • 75γρ μαργαρίνη
  • 20γρ κόρν φλάουρ (νισεστές)
  • 230γρ ζάχαρη

και λίγη καστανή ζάχαρη για την διακόσμηση

Πώς την φτιάχνουμε

  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη της βάσης να ενσωματωθουν καλά, τυλίγουμε την ζυμη σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα
  3. Για να φτιάξουμε την κρέμα, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη με έναν αβγοδάρτη
  4. Λιώνουμε και προσθέτουμε την μαργαρίνη(προσοχή να μην καίει όταν την ρίξουμε στα αβγά και μαγειρευτούν)
  5. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά
  6. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα
  7. Απλώνουμε την βάση της τάρτας μας με έναν πλάστη και την μεταφέρουμε στην ταρτιέρα, εάν θέλετε αυτό το στάδιο το κάνετε και με το χέρι σας σπάζοντας σε μικρά μπαλάκια την ζύμη στο σκεύος σας και απλώνωντας με τα δάχτυλα μέχρι τις ακρες.
  8. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στην βάση και τα τοιχώματα της τάρτας
  9. Ρίχνουμε το μίγμα,  και το ψήνουμε για 35′-40′
  10. Όταν ψηθεί η τάρτα μας, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα

Προσοχή στην θερμοκρασία του φούρνου! Την πρωτη φορά που την έψησα στους 180°C η τάρτα έπιασε μια λεπτή “ψωμένια” κρούστα απο πάνω. Την δευτερη φορά την έψησα στους 160°C και έμεινε η κρέμα γυαλιστερή και όμορφη.

 

0
ΤΕΛΕΙΟ
0
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes