Είπαμε, δε θελω συνειρμούς και γελάκια!

Σοβαρά το γράφω! Μπανάνες Μπλέ! Σκρολάρωντας σήμερα με τον καφέ σε ξένα ειδησεογραφικά παρατήρησα ένα άρθρο για μπανάνες. ΜΠΛΕ! Αληθινές! Έχουν γέυση Βανίλια λέει, είναι πανάκριβες λέει και ο κόσμος εχει τρελαθεί με αυτες λεει! Μή με ρωτάτε πότε θα έρθουν στην Ελλάδα, δε ξερω.

Στην αρχή νόμισα πως ειναι τίποτα σπάμ διαφημιστικά για να μαζέψουν κλικς, αυτά τα άκυρα τύπου: “ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΤΗΝ ΓΑΓΓΡΕΝΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΟΤΑΝΙ”. Πόσο γελάω.

Με κατι τέτοια ευχαριστώ το γκούγκλ που ο αλγόριθμος του φιλτράρει και μου δείχνει τις σχετικές διαφημίσεις για τα ενδιαφέροντα μου. ΝΑΙ είμαι απο αυτούς που δέν έχουν ad-block και γουστάρουν να βλέπουν διαφημίσεις στο ίντερνετσ. ΜΗ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΑΝΑ ΜΟΥ!

Οι μπλέ μπανάνες υπαρχουν και έχουν γεύση ακριβώς σαν Παγωτό Βανίλια

Παλαιότερα, όταν δηλαδή πρωτοξεκίνησε να εισάγεται σε χώρες που δεν φύτρωναν, οι απλές μπανάνες ήταν εξωτικό φρούτο. Σήμερα, θα τις βρείτε σε μαγαζιά και σούπερμάρκετ παντού – αλλα υπάρχει και μία καινούρια επιλογή που ίσως να μην γνωρίζετε.

View image on Twitter
https://twitter.com/agriculturamex

Έγιναν γνωστές με τον χαρακτηρισμό “παγωτομπανάνες”.

Η ποικιλία μπανάνας “blue java” έχουν ένα χαρακτηριστικό φυσικό μπλέ-ασημένιο χρώμα όταν είναι άγουρες λόγω ενός φυσικού κέρινου “μανδύα” που έχουν. Όσο για τη γέυση: καποιοι επιμένουν πως μοιάζει με κρέμα αραβοσίτου βανίλιας και άλλοι πως είναι ίδιο παγωτό βανίλια. Τις τρώνε ωμές αλλα μπορείς να φτιάξεις και πάμπολλα εδέσματα με αυτές!

Υπέροχες είναι σε συνταγές σμούθι με φυστικοβούτυρο αλλα και παγωμένες που αν τις περάσεις στο μούλτι βγάζεις ενα εναλλακτικό παγωτό μπανάνα-βανίλια!

Προς το παρόν δέν θα τις βρείς στην Ελλάδα. Καλιεργούνται στην Αυστραλία, στη Χαβάη και σε μέρη της Ασίας.

View image on Twitter
https://twitter.com/agriculturamex
View image on Twitter
https://twitter.com/agriculturamex
5
ΤΕΛΕΙΟ
9
2
ΑΓΑΠΩ!
2
ΧΑΧΑ
You already used all votes