Κέικ Βανίλια/Μπανάνα – της Τεμπέλας

65

Ένα κέικ τρελή επιτυχία. Το έφτιαχνα στα φοιτητικά μου χρόνια, τότε που δεν είχαμε μίξερ και πολυτέλειες στο φοιτητικό σπίτι, αλλά θέλαμε το κέικ μας το νόστιμο το σπιτικό που ετοιμάζεται στο πεντάλεπτο και μυρίζει όλο το σπίτι. Ορίστε λοιπόν το δικό μου “κέικ της τεμπέλας” που έχει “αφρατέψει” μπόλικο κόσμο, ναι, ναι σε μένα τα χρωστάνε τα περιττά κιλά τους αρκετοί φίλοι μου από τότε… χαχα!

Το βούτυρο στην συνταγή είναι λιωμένο, και τα αβγά χτυπημένα από πρίν. Βάζουμε τρία φιαλίδια βανίλιας για μπόλικο άρωμα και μία ώριμη μπανάνα για έξτρα γεύση! Αν δεν σας αρέσει η μπανάνα αντικαταστήστε την με ενα μήλο ή δύο μικρά αχλάδια τριμμένα στο μούλτι. Το φρούτο κανει το κέικ αφράτο!

Αν και συνήθως σας δίνω τις συνταγές όπως πρέπει, δηλαδή σε γραμμάρια, σε αυτήν την συνταγή θα σας δώσω ποσότητες με κούπες για να σας είναι πιο εύκολη. Χρησιμοποιήστε π.χ. μία κούπα του καφέ για να μετρήσετε τα υλικά σας (όπως π.χ. η κόκκινη κλασική του νές καφέ που τυχαίνει να την εχω δει σε όλα τα σπίτια) αλλα προσοχή να ειναι η ίδια κάθε φορά.

Μόλις το μάθετε θα το φτιάχνετε συνέχεια!  Εγγυώμαι!




Θα χρειαστούμε ενα ταψάκι για κέικ (ή τα αλουμινένια μιας χρήσης απο το σουπερμαρκετ), και ένα μπολ για ανακάτεμα.

Υλικά

  • 1 ½ κούπα φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • Μισή συσκευασία βούτυρο(125γρ), λιωμένο (ή μαργαρίνη)
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή
  • 1 κεσεδάκι (200γρ) γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 3 φιαλίδια βανίλια
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1 ώριμη μπανάνα, λιωμένη με το πιρούνι

Πώς το φτιάχνουμε

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
  2. Στο μπολ μας ρίχνουμε την φαρίνα, την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε τα αβγά, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το βούτυρο την μπανάνα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά
  4. Βουτυρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ(για να ξεκολλάει ευκολα αφου ψηθεί το κεικ μας)
  5. Βάζουμε το μίγμα μας στην φόρμα για το κέικ και ψήνουμε στους 180°C  για 35′ περίπου.

Οι θερμοκρασίες σε κάθε φούρνο διαφέρουν και παίζει ρόλο και το πόσο μεγάλη είναι η φόρμα που το ψήνετε. Γι Αυτό  ένα κόλπο για να ξέρετε πότε έγινε το κέικ σας είναι να δείτε όταν πάνω σχηματιστεί μια κόκκινη όμορφη κρούστα, τότε να βάλετε βαθιά μέσα μία οδοντογλυφίδα. Αν αυτή βγαίνει καθαρή από το κέικ τότε το κέικ σας είναι έτοιμο!

κεικ
κεικ της τεμπελας
κεικ της τεμπελας
4
ΤΕΛΕΙΟ
1
8
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Join the Conversation

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close