Σας έχει τύχει να θέλετε να κόψετε φιλέτο κοτόπουλο για να μαγειρέψετε κατι γρήγορο αλλα να βαριέστε απίστευτα τον βαθύ καθαρισμό του πάγκου και του ξυλου κοπής σας; για να συνεχίσετε να κόβετε π.χ. μαρούλι; Λοιπον σας έχω ενα μικρό κολπάκι το οποίο θα σας λύσει τα χέρια.

Απλώστε πάνω απο το ξυλο κοπής σας ενα φύλλο αλουμινόχαρτο και απο πάνω κόψτε και τοποθετήστε ενα φύλλο λαδόκολλας. Αφού κόψετε το φιλέτο σας πετάξτε με προσοχή το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα. Καθαρίζουμε το ξύλο κοπής μας πιο εύκολα και γρήγορα μετα. Έτσι κόβουμε εύκολα και υγιεινά ενα φιλέτο για κατι γρήγορο που θέλουμε χωρις να ανησυχούμε τυχόν μολύνσεις τυπου σαλμονέλας εαν κόψουμε κατι αλλο μετά στο ίδιο ξύλο κοπής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν κόψετε καταλάθος τα φύλλα χαρτιού και αλουμινόχαρτου και περάσουν υγρά στον πάγκο σας, θα πρέπει να τον καθαρίσετε σχολαστικά. Επίσης μήν ξεχάσετε να πλύνετε καλά το μαχαίρι σας.

Σημειώνεται ότι η Salmonella spp. πολλαπλασιάζεται σε θερμοκρασίες από 7°C έως 46°C, οπότε ανεπαρκές ψήσιμο των τροφίμων μπορεί να επιτρέψει τον πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών σε ικανό αριθμό για να προκαλέσουν λοίμωξη. Ο μικροοργανισμός καταστρέφεται με την παραμονή του σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 70°C για τουλάχιστον 2 λεπτά.

 

φιλετο κοτοπουλο

0
ΤΕΛΕΙΟ
3
0
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes