Φασολάκια Κοκκινιστά Πλατιά
Αυτή είναι η κλασική συνταγή για φασολάκια λαδερά κοκκινιστά. Χωρίς παραλλαγές και παράξενα υλικά που προσθέτουν οι τηλεσέφ και τα κανουν “διαφορετικά”.
Το απόλυτο παραδοσιακό μαμαδίστικο καλοκαιρινό φαγητό! Πολύ γλυκά, με μπόλικη σάλτσα ντομάτας, και πολλή γεύση!
-Και μία μέρα εκει που καθαρίζω φασολάκια να ανοιξει η πόρτα, να μ’αρπάξει και να μου πει “ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ”
-Με την ποδιά εσυ;
-Με την ποδιά. Με την ποδιά!
Ασπασία, Σόφη
Φασολάκια Κοκκινιστά Πλατιά
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest ΒαθμολόγησεΜερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 4 Άτομα
Υλικά
- 1000 γρ. Φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
- 3 πατάτες καθαρισμένες και χονδροκομμένες
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα Σκόρδο Ψιλοκομμένο
- 3 κούπες ντομάτα στον τρίφτη
- 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 κούπα Μαϊντανό Ψιλοκομμένο
- 2 κλαδάκια Δυόσμο Ψιλοκομμένο
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών αραιωμένο σε μία κούπα νερό
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τη ζάχαρη να καβουρδιστεί για ενα λεπτό
- Ρίχνουμε τις πατάτες, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα φασολάκια.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, και τον αραιωμένο κύβο με τον ζωμό λαχανικών.
- Φροντίζουμε τα υγρά να μισοσκεπάζουν τα φασολάκια. Μαγειρεύουμε για 40-50’ περίπου σε μέτρια φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό πριν από το τέλος του μαγειρέματος για να μπορούμε να δοκιμάσουμε την ποσότητα αλατιού που θα ρίξουμε.
Μικρά Μυστικά
- εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα φασολάκια εποχής, το πρώτο βήμα ειναι να τα ζεματίσουμε για 2’ σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
You already used all votes