400γρ τοματάκι ψιλοκομμένο( σε κονσέρβα ή φρέσκες ντομάτες)
250mlελαιόλαδο(200ml=ένα ποτήρι νερού)
1πιπεριά φλωρίνηςσε λωρίδες
1καρότοσε ψιλές φέτες
αλάτι
πιπέρι
1κύβοζωμό λαχανικών
Οδηγίες
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο το προηγούμενο βραδυ σε νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με μπόλικο φρέσκο αλατισμένο νερό. Ανάλογα με την ποιότητα των ρεβιθιών θα χρειαστούν απο 40 λεπτά μέχρι μία ώρα+ για να γίνουν τρυφερά. Το πρώτο μισάωρο θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τον αφρό που θα βγάλουν στην κατσαρόλα. (Εγώ τα αφήνω να βράσουν και είναι συνήθως έτοιμα όταν μείνει το 1/3 του νερού απο μία γεμάτη κατσαρόλα διαμέτρου 20cm και υψους 15cm)
Μόλις ετοιμαστούν, τα σουρωνουμε πανω απο ένα μπόλ και κρατάμε το ζουμί τους στην άκρη
Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια μαζι με 3 νεροπότηρα απο το ζουμί τους, προσθέτουμε το τοματάκι, το λάδι, τον κύβο λαχανικών, το καρότο και την πιπεριά σε λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις μαλακώσουν τα καρότα μας το φαγητό μας ειναι έτοιμο.
Μικρά Μυστικά
Μυστικά:
Σβήστε την φωτιά όταν είναι τα καρότα λίγο πιο τραγανά απότι όταν μαγειρευτούν τελείως γιατι το φαγητό θα συνεχίσει να μαγειρεύεται με την θερμότητα που κρατάει η κατσαρόλα για αρκετή ώρα ακόμη.
Εάν χρειαστεί να προσθέσετε νερό προτιμήστε να προσθέσετε απο το ζουμί τους που έχετε κρατήσει στην άκρη, έτσι το φαγητό σας θα δέσει την σάλτσα και δεν θα γίνει τυπου σούπα.