Μακαρονάδα με Λάχανο και Ουίσκι
“Ρίξε στο κρύσταλλο, ρίξε ουίσκι” που λέει και η Γλυκερία. Εάν έχεις μνήμες από το μακρινό 1990 θα θυμάσαι το άσμα. Εγώ ήμουν 4 χρονών, μάνα μου, αλλά τέτοια διαμάντια “πχιοτικά” τα παίζω στα δάχτυλα. Δε με φωνάζουν άδικα “Πρόεδρο Ποιότητας” οι φίλοι μου.
Εμπνευσμένη από αυτό το άσμα αυτή η συνταγόλα μου. (ΚΛΑΜΑ)
Μακαρονάδα με Λάχανο και Ουίσκι. Στους Θρακιώτες θα θυμίσει σίγουρα το παραδοσιακό μας φαγητό “λαχανιά”, χωρίς όμως κρέας. Το γλυκό λάχανο δένει φανταστικά με το κρεμμύδι και το πράσο. Το ψιλοκομμένο ντοματάκι με τα φρέσκα ντοματίνια και την πιπεριά φλωρίνης απογειώνει το πιάτο κάνοντας μια πλούσια κόκκινη πηχτή σάλτσα. Το ουίσκι δεν είναι διακοσμητικό στη συνταγόλα, δίνει απίστευτο άρωμα και σάκχαρα στη σάλτσα. Μια εύκολη μακαρονάδα γεμάτη καημό και γεύση.
Ακολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας!
Μακαρονάδα με Λάχανο και Ουίσκι
Υλικά
- 50 γρ. Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο λωρίδες
- 1 πράσο κομμένο ροδέλες
- 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 10 τοματίνια κομμένα στα 2
- 300 γρ. λάχανο γλυκό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ζωμό λαχανικών (εάν δεν έχουμε σπιτικό ζωμό δικό μας, διαλύουμε 1 κυβο λαχανικών ανά 400 γρ., νερού)
- 200 γρ. ντομάτες τριμμένες (ή κονσέρβα κονκασέ/τοματάκι ψιλοκομμένο)
- 500 γρ. ζυμαρικά
- 50 ml ουίσκι
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για την ώρα που αναγράφει.
- Παράλληλα σε ένα τηγάνι βαθύ ή κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να μαραθούν και να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, τα τοματίνια, το λάχανο, και το ουίσκι.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε και εάν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι (προσοχή γιατί συνήθως έχει ο ζωμός λαχανικών)
- Σερβίρουμε πάνω από τα μακαρόνια μας και απολαμβάνουμε.