Τρουφάκια πρωτεΐνης, μπαλάκια πρωτεΐνης, ενεργειακά μπαλάκια. Όπως και να τα πεις μάνα μου, είναι νόστιμα και υγιεινά(χέλθι). Έχουν μπόλικη ποσότητα βρώμης που αποβάλει σταδιακά ενέργεια στον οργανισμό. Σκόνη πρωτεΐνης. Μέλι για γλυκαντικό. Και όλα αυτά τα δένει πλούσιο, απαλό φυστικοβούτυρο.

Σε έψησα μάνα μου; Έτσι θα βγάλουμε την άνοιξη χωρίς να πλακωθούμε στα γλυκά. Τρώμε ένα – δυο πριν την προπόνηση και είμαστε τούρμπα (χαχα).

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ

Τρουφάκια πρωτεΐνης, μπαλάκια πρωτεΐνης, ενεργειακά μπαλάκια.

Τρουφάκια πρωτεΐνης (χέλθι ας φακ)

Τρουφάκια πρωτεΐνης, μπαλάκια πρωτεΐνης, ενεργειακά μπαλάκια. Τρως ένα – δυο πριν την προπόνηση και είσαι τούρμπο.
5 from 1 vote
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Πιάτο: γλυκό, μετά την προπόνηση, πριν την προπόνηση
Διαιτιτικό: Vegetarian
Keyword: gym, healthy, ενεργειακά, μπαλάκια, πρωτεϊνη
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 30 μπαλάκια
Θερμίδες: 119kcal

Υλικά

  • 300 γρ. νιφάδες βρώμης Τις κλασικές, σπασμένες
  • 80 γρ. σκόνη πρωτεϊνης βανίλια ή σοκολάτα
  • 250 γρ. φιστικοβούτυρο Απαλό. Αμερικάνικο στυλ, πηχτό (smooth) όχι το ελληνικό το υδαρές.
  • 130 γρ. μέλι (αντικαταστήστε με σιρόπι σφενδάμου για vegan εκδοχή)
  • 30 γρ. νερό
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τις νιφάδες βρώμης με τη σκόνη πρωτεΐνης.
  • Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και το μέλι.
  • Φοράμε γάντια και ζυμώνουμε καλά ώστε να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Σταδιακά ρίχνουμε και το νερό. Θα έχουμε ένα "τριφτό" μίγμα αλλά όταν σχηματίζουμε μπαλάκι θα κρατάει το σχήμα του.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  • Σχηματίζουμε μπαλάκια και κρατάμε για έως 4 εβδομάδες στο ψυγείο και για 6 μήνες στην κατάψυξη. (σε αεροστεγές δοχείο για να μην τραβήξουν μυρωδιές)

Μικρά Μυστικά

  • Εάν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε τα μπαλάκια από κακάο για να μοιάζουν σαν τρουφάκια. Σε αυτή την περίπτωση κάντε το μίγμα λίγο πιο υγρό ώστε να κολλήσει το κακάο, προθέτοντας λίγο νερό παραπάνω. Προσοχή μη ρίξετε κατευθείαν πολύ νερό. Με δοκιμές 5γρ νερού κάθε φορά και ζύμωμα, θα φτάσετε στο επιθυμητό επίπεδο που θα κολλάει το κακάο στην επιφάνεια χωρίς να υγραίνεται.
 
  • Εάν αντικαταστήσουμε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου για vegan εκδοχή, προσοχή και πάλι στο νερό.  Προσθέτουμε σταδιακά λίγα γραμμάρια κάθε φορά για να μη γίνει πολύ υγρό το μίγμα.
 

Διατροφικές Πληροφορίες

Serving: 1μπαλάκι | Κάλιο: 99mg | Ασβέστιο: 17mg | Vitamin C: 1mg | Vitamin A: 7IU | Σάκχαρα: 5γρ. | Φυτικές Ίνες: 2γρ. | Αλάτι: 45mg | Θερμίδες: 119kcal | Χολιστερόλη: 5mg | Μονοακόρεστα Λιπαρά: 2g | Πολυακόρεστα Λιπαρά: 1g | Κορεσμένα Λιπαρά: 1γρ. | Λιπαρά: 5γρ. | Πρωτεΐνη: 5γρ. | Υδατάνθρακες: 14γρ. | Σίδηρος: 1mg
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
Google NewsΑκολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας! 

1
ΤΕΛΕΙΟ
0
2
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes