Τρουφάκια με Κεράσι. Κλασσική βίνταζ συνταγή για το απόλυτο σοκολατάκι “της γιαγιάς” γεμιστό με κερασάκι μαρασκίνο. Μια μπουκίτσα ονειρικής απόλαυσης που λιώνει στο στόμα. Όταν το δαγκώσεις όμως αλλάζει η κοσμοθεωρία σου. Κεράσι και σοκολάτα: Θεϊκός συνδυασμός σου λέω μάνα μου!

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ

Α, και είναι πανεύκολη συνταγή! Φτιάξ’ τα για δωράκι για φίλους στις γιορτές ή για να στολίσεις τα πιάτα στο γιορτινό τραπέζι. Ένα σοκολατάκι σε ένα μικρό πιατάκι στη θέση καθενός καλεσμένου και σίγουρα θα εντυπωσιάσεις και θα ξεκινήσει γλυκά η βραδιά!

Google NewsΑκολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας! 

Τρουφάκια με Κεράσι (Μαρασκίνο)

Τρουφάκια με Κεράσι. Κλασσική βίνταζ συνταγή για το απόλυτο σοκολατάκι της γιαγιάς γεμιστό με κερασάκι μαρασκίνο.
5 from 3 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Πιάτο: γλυκό
Κουζίνα: γιορτινή, Ελληνική
Διαιτιτικό: Gluten Free, Vegetarian
Keyword: bitter, κεράσι, κουβερτούρα, μαρασκίνο, σοκολατάκια
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 minutes
Αναμονή: 2 hours
Συνολικός Χρόνος: 2 hours 30 minutes
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 20 τεμάχια
Θερμίδες: 100kcal

Υλικά

  • 230 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά (πλήρης)
  • 1 σφηνάκι λικέρ επιλογής σας (πχ Drambuie ή Baileys) ή ουίσκι
  • 20 τεμάχια κερασάκια μαρασκίνο με το κοτσανάκι
  • 5-6 κ.σ. κακάο σκόνη για το εξωτερικό μέρος.

Οδηγίες

  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Θα παρατηρούμε να αχνίζει αρκετά και λίγο πριν ξεκινήσει ο βρασμός κλείνουμε αμέσως τη φωτιά και το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας.
  • Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σιγά-σιγά στη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το σφηνάκι λικέρ και ανακατεύουμε ξανά.
  • Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει αρκετά σε θερμοκρασία δωματίου και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μιάμιση με δύο ώρες ώσπου να σφίξει η σοκολάτα και να πλάθετε άνετα με τα χέρια σε μπαλάκια.
  • Τοποθετούμε το κακάο σε ένα ρηχό πιάτο.
  • Παίρνουμε λίγο σοκολάτα σχηματίζουμε ένα μπαλάκι το οποίο το πατάμε με τα χέρια μας να γίνει επίπεδο. Με αυτό τυλίγουμε ένα κερασάκι.
  • Αφού σχηματίσουμε το σοκολατάκι μας το ρολάρουμε στο κακάο ώστε να αποκτήσει την επικάλυψη.

Διατροφικές Πληροφορίες

Serving: 1σοκολατάκι /απο τα 20 | Θερμίδες: 100kcal | Υδατάνθρακες: 9γρ. | Πρωτεΐνη: 1γρ. | Λιπαρά: 7γρ. | Κορεσμένα Λιπαρά: 4γρ. | Πολυακόρεστα Λιπαρά: 1g | Μονοακόρεστα Λιπαρά: 2g | Trans Λιπαρά: 1γρ. | Χολιστερόλη: 9mg | Αλάτι: 4mg | Κάλιο: 83mg | Φυτικές Ίνες: 1γρ. | Σάκχαρα: 6γρ. | Vitamin A: 96IU | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 1mg | Vitamin D: 1µg | Ασβέστιο: 15mg | Σίδηρος: 1mg
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
3
ΤΕΛΕΙΟ
0
3
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes