1σφηνάκιλικέρεπιλογής σας (πχ Drambuie ή Baileys) ή ουίσκι
20τεμάχιακερασάκια μαρασκίνομε το κοτσανάκι
5-6κ.σ.κακάο σκόνηγια το εξωτερικό μέρος.
Οδηγίες
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Θα παρατηρούμε να αχνίζει αρκετά και λίγο πριν ξεκινήσει ο βρασμός κλείνουμε αμέσως τη φωτιά και το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας.
Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σιγά-σιγά στη ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει.
Προσθέτουμε το σφηνάκι λικέρ και ανακατεύουμε ξανά.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει αρκετά σε θερμοκρασία δωματίου και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μιάμιση με δύο ώρες ώσπου να σφίξει η σοκολάτα και να πλάθετε άνετα με τα χέρια σε μπαλάκια.
Τοποθετούμε το κακάο σε ένα ρηχό πιάτο.
Παίρνουμε λίγο σοκολάτα σχηματίζουμε ένα μπαλάκι το οποίο το πατάμε με τα χέρια μας να γίνει επίπεδο. Με αυτό τυλίγουμε ένα κερασάκι.
Αφού σχηματίσουμε το σοκολατάκι μας το ρολάρουμε στο κακάο ώστε να αποκτήσει την επικάλυψη.