250γρ.φιστικοβούτυροΑπαλό. Αμερικάνικο στυλ, πηχτό (smooth) όχι το ελληνικό το υδαρές.
130γρ.μέλι(αντικαταστήστε με σιρόπι σφενδάμου για vegan εκδοχή)
30γρ.νερό
100γρ. σταγόνες σοκολάτας
Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τις νιφάδες βρώμης με τη σκόνη πρωτεΐνης.
Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και το μέλι.
Φοράμε γάντια και ζυμώνουμε καλά ώστε να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Σταδιακά ρίχνουμε και το νερό. Θα έχουμε ένα "τριφτό" μίγμα αλλά όταν σχηματίζουμε μπαλάκι θα κρατάει το σχήμα του.
Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Σχηματίζουμε μπαλάκια και κρατάμε για έως 4 εβδομάδες στο ψυγείο και για 6 μήνες στην κατάψυξη. (σε αεροστεγές δοχείο για να μην τραβήξουν μυρωδιές)
Μικρά Μυστικά
Εάν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε τα μπαλάκια από κακάο για να μοιάζουν σαν τρουφάκια. Σε αυτή την περίπτωση κάντε το μίγμα λίγο πιο υγρό ώστε να κολλήσει το κακάο, προθέτοντας λίγο νερό παραπάνω. Προσοχή μη ρίξετε κατευθείαν πολύ νερό. Με δοκιμές 5γρ νερού κάθε φορά και ζύμωμα, θα φτάσετε στο επιθυμητό επίπεδο που θα κολλάει το κακάο στην επιφάνεια χωρίς να υγραίνεται.
Εάν αντικαταστήσουμε το μέλι με σιρόπι σφενδάμου για vegan εκδοχή, προσοχή και πάλι στο νερό. Προσθέτουμε σταδιακά λίγα γραμμάρια κάθε φορά για να μη γίνει πολύ υγρό το μίγμα.