120γρ.κινόαΜονόχρωμη ή πολύχρωμη, βρασμένη (120γρ. = περίπου μισή κούπα του καφέ)
150γρ.ρεβίθιαβρασμένα. Έχει έτοιμα σε κονσέρβα αλλά εάν βράσετε προτιμήστε τα αποφλοιωμένα που δε χρειάζονται μούλιασμα.
150γρ.παντζάριβρασμένο, κομμένο σε κύβους. Έχει έτοιμα ατμού στα σουπερμάρκετ. (150γρ.=2-3 παντζάρια)
Για τη Σος Βινεγκρέτ (μουστάρδα - μέλι)
280γρ.ελαιόλαδο
60γρ.ξίδι μπαλσάμικο
50γρ.μουστάρδααπλή ή ντιζόν
50γρ.μέλι
50γρ.νερό
3γρ.αλάτι
Οδηγίες
Για τη Σαλάτα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσει η κινόα με το διπλάσιο νερό. Σκεπάζουμε και μετράμε 15 λεπτά βρασμού ώσπου να απορροφήσει το νερό και να σκάσουν/μαλακώσουν τα σποράκια κινόα.
Παράλληλα εάν δεν αγοράσουμε έτοιμα βρασμένα, βάζουμε να βράσουν τα παντζάρια και τα ρεβίθια ώσπου να μαλακώσουν.
Αφού έχουμε όλα μας τα υλικά έτοιμα περιμένουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ για σαλάτες.
Για τη Σος Βινεγκρέτ (μουστάρδα - μέλι)
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο (ή σέικερ) και τα χτυπάμε ώσπου να πήξει η σος μας.
Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με όση σος θέλουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Προσοχή η σος είναι παραπάνω από όση θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή της σαλάτας. Φυλάξτε την υπόλοιπη στο ψυγείο.