ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΝΑΚ!

Όχι δεν υπερβάλλω. Είναι γευστικό, γεμάτο πρωτεϊνη και υγιεινά ψημένο στον φούρνο! Εξαφανίστηκε η πρώτη μου φουρνιά που έφτιαξα πρίν τρεις μέρες και σήμερα φτιάχνω και δεύτερη.

Θα γίνω πιο δραματικός (ΝΤΡΑΜΑ ΚΟΥΙΝ, ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΧΑΧΑ) και θα σας ενημερώσω πως καθε φορα που τρώω απο αυτα τα στραγάλια σηκώνομαι και χειροκροτάω τον εαυτό μου. Σας έψησα;

Αγαπώ τα ρεβίθια σε όλες τις μορφές που μπορούν να μαγειρευτούν.

Σαν Σνάκ, τα τιμάω συνέχεια τώρα που ξεκίνησα το “VEGAN CHALLENGE” μου για ένα μήνα (δες εδώ)! Κρατήστε την συνταγή οι φίλοι οι Βίγκαν και όσοι θα νηστεψετε στο μέλλον. Θα τολμούσα να πώ πως ίσως μου θυμίζουν και λίγο το ψητό κοτόπουλο. Α, είναι ιδανικά και για ένα πρωτότυπο χειροποίητο ξηροκάρπι για το ουισκάκι σας σε μάζωξη με φίλους τον χειμώνα που έρχεται. Οι foodies λατρεύουμε τα σνάκο-δωράκια στις επισκέψεις!!!




Στραγάλια Τραγανά με Κουρκουμά.

Προετοιμασία 30 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 40 minutes
μούλιασμα 2 hours
Συνολικός Χρόνος 1 hour 10 minutes
Μερίδες 4 μερίδες
Θερμίδες 350 kcal

Υλικά

Για το Βράσιμο/Προετοιμασία

  • 500 γρ ρεβίθια ξερά
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φύλλο δάφνη ξερή
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

Για το Ψήσιμο στον Φούρνο

  • 2 κ.γ. κουρκουμά σκόνη
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα σκόνη
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προετοιμασία | Μούλιασμα

  1. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό ανακατεύουμε και διαλύουμε το μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για δύο ώρες ή απο την προηγούμενη νύχτα.

  2. Αφού έχουν μουλιάσει, τα ξεπλένουμε, αλλάζουμε το νερό της κατσαρόλας, προσθέτουμε 1 κ.γ. αλάτι, την δάφνη, το πιπερι και το μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και βράζουμε για 30 λεπτά. 

Ψήσιμο στον Φούρνο

  1. Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα (για να μήν τρίβουμε στο καθάρισμα μετα μάνα μου… μη την πατήσεις όπως εγω την πρώτη φορά πρόσεχε)

  2. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα ρεβίθια. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας: τον κουρκουμά, καπνιστή πάπρικα, 2-3 πρέζες αλάτι και ελαιόλαδο.

  3. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190οC στον αέρα. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τοποθετούμε σε αεροστεγές δοχείο και διατηρούμε για αρκετούς μήνες στο ντουλάπι(δεν θα μείνει για τόσο… χαχα)

Μικρά Μυστικά

  • Ο κουρκουμάς αλλιώς ονομαζεται και κιτρινόριζα, σε περίπτωση που δυσκολευτείτε να βρείτε στο σούπερ με την άλλη ονομασία. 
  • Μερικά οφέλη του Κουρκουμά: -Αντιφλεγμονώδες -Βελτιωνεί τη λειτουργία του ήπατος -Είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό -Προλαμβάνει τον σχηματισμό πλάκας που μπορεί να φράξει της αρτηρίες και να οδηγήσει σε καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια ΠΗΓΗ: itrofi.gr

 

  • Α, και εάν θέλετε να παραλέιψετε όλη την διαδικασία μουλιάσματος και βρασίματος αγοράστε μία κονσέρβα έτοιμα βρασμένα ρεβίθια σε νερό απο το σούπερμάρκετ.
11
ΤΕΛΕΙΟ
0
2
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes