Έγινα Βίγκαν για 1 μήνα! |Dear Ντάιαρι

44

Dear Ντάιαρι, σε αυτό το ξεχωριστό event-παύλα-task του μπλόγκ μου θα καταγράφω και θα σου δείχνω τι θα τρώω κάθε μέρα για ένα μήνα σε vegan διατροφή.

Δε θα το κάνω “ψευτικά” τύπου σου δείχνω μόνο τα υγιεινά και τα φανταχτερά που κάνουν μερικοί χίψτερς για να φανούν… όχι μάνα μου… θα σου δείξω την καθημερινή πορεία της βίγκαν διατροφής απο την πλευρά ενός rookie παμφάγου χονδρούλη foodie. Ελπίζω να έχω τη δύναμη να κρατήσω όλο τον μήνα βέβαια…

Για να εξηγηθώ για την παραπάνω δήλωση: μη περιμένεις να δείς μόνο υγιεινά φαγητά γυμναστηρίου εδω μέσα. Έχω σκοπό να σαβουριάζω ό,τι εμπίπτει στην κατηγορία βίγκαν βρώσιμου είδους: Απο σαβούρες φαγητά/σνακς που αγαπώ πολύ (μη ρωτάς το γιατί, η αγάπη αυτή δε πεθαίνειιιι) ώς και γκουρμεδιές γευστικές γεμάτες πρωτεϊνη για τις καθημερινές ανάγκες ενος σοβαρού ενήλικα.

Εάν καταφέρω βεβαια και χάσω και κάνα κιλό απο τις λιγότερες σαβούρες που θα τρώω τα βράδια, θα είμαι άρχοντας.

ΣΟΒΑΡΕΥΩ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ:

Θέλω να διευκρινίσω εδώ, ότι άλλο vegan διατροφή και άλλο υγιεινή διατροφή. Δεν σκοπεύω προσωπικά να απαρνηθώ τις καθημερινές “κακες” λιχουδιές μου, απλά θα φροντίσω να είναι χωρίς ζωικά παράγωγα όπως ορίζει ο “βιγκανισμός” (χαχα). Αντίστοιχα, θα προσπαθήσω να λαμβάνω όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που χρειάζεται ενας εννηλικας για να ειναι υγιής.

Επίσης να υπογραμμίσω ότι αποτρέπω τον οποιοδήποτε να ξεκινήσει vegan διατροφή εάν πρίν δεν κανει την ερευνά του για το ποιές τροφές χρειάζεται να λαμβάνει ωστε να παραμείνει υγιής. Αν σας ενδιαφέρει να ακολουθήσετε την διατροφή αυτή μόνιμα θα σας προτεινα να μιλήσετε με ένα ειδικό διατροφολόγο για να σας κατευθύνει.

ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΕΛΟΣ.

-Πως σου ήρθε τώρα αυτό το βίγκαν, μου λές;

Θα ρωτήσεις. Και με το δίκιο σου.

Άκου να σου πώ πως έχουν τα πράγματα σε λίγες γραμμές ντάρλινγκ. Ξυπνάνω μία μερα σαν όλες τις άλλες τις καυτές τις Αυγουστιάτικες, κάνω καφέ και ανοίγω τα emails μου… Τσούπ πετάγεται το βίντεο απο έναν Αμερικάνο βίγκαν μπλόγκερ που καπου-κάπως-κάποτε έτυχε, είδα κατι καλό και έκανα εγγραφή στο κανάλι του.

Και μου τρυπάει λοιπόν το μυαλό όλη την μέρα μία σκέψη: να δοκιμάσω πώς είναι να μη τρώς κρέας και ζωικά παράγωγα για ένα μήνα. Ε, πλάκα θα έχει σκέφτηκα, ΚΑΙ ΝΑ’ΜΕ!!!

το αγγελάκι το διαβολικό εδώ σε μορφή ειρωνικής κουτσομπόλας που γελάει μαζί μου.

Φυσικά δεν άντεξε και πετάγεται απο τον ώμο μου το αγγελάκι το διαβολικό, το γνωστό απο τα άλλα “Dear Ντάιαρι” άρθρα μου ξέρεις.(διάβασέ τα εδώ.) Παίρνει την μορφή μίας ειρωνικής κουτσομπόλας και γελάει υστερικά, σηκώνει το δάχτυλο του προς το κεφάλι μου και μου φωνάζει: “ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΝΤΕΞΕΙΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΤΑΚΙ, ΧΟΝΔΡΕ”.

Το αγνοώ ήρεμα αλλά νομίζω μου την έβαλε την διαβολοκουβέντα του στο κεφάλι μου. Θα δέιξει, σκέφτομαι, πεισμώνω λίγο, και ξεκινάω την πρώτη απο τις 30 μέρες μου ως νέος Βίγκαν foodie.

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019. ΗΜΕΡΑ 1η

Πρώτη μέρα λοιπόν και δέν πτοούμαι απο τα σχόλια του κακιασμένου αγγέλου και με κέφι το πρωί πίνω καφέ, ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΠΡΩΙΝΟ φυσικά γιατί σχεδόν πάντα δεν τρωω.

ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ
κλικ εδώ για συνταγή! ΣΤΡΑΓΑΛΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Προνοώ και ετοιμάζω όμως ένα σνάκ υγιεινό, αλλά και νόστιμο, με φυτική πρωτεϊνη. Για να τσιμπολογάω καθε μέρα μάνα μου, δέ μπορώνα μήν έχω συνεχως κατι στο στόμα μου(δε θελω γέλια). Βράζω ρεβίθια για 30 λεπτά περίπου, τα στραγγίζω, πασπαλίζω με πάπρικα καπνιστή, κουρκουμά σε σκόνη, πιπέρι και αλάτι και και τα ψήνω στον φούρνο ώσπου να γίνουν τραγανά γευστικά στραγάλια! κάνε κλίκ εδώ για να πας στην συνταγή!




Απο τα υπόλοιπα ρεβίθια (ε ναι, έβαλα πολλά να βράζουν εξαρχής. δεν θέλω να μαγειρεύω όλη μέρα) έφτιαξα την τέλεια αγαπημένη μου σούπα λεμονάτη με φανταστική αρώματική φρέσκια ρίγανη απο τη γλάστρα μου. Την συνταγλη θα την βρείς κάνοντας κλικ εδώ.

Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη(19γρ/100γρ ρεβ), σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο. Επίσης, περιέχουν ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και βιταμίνη Κ. Το πρόσθετο όφελος είναι ότι έχουν χαμηλά επίπεδα γλυκαιμικού δείκτη, πράγμα που σημαίνει πως μολονότι είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, δεν έχουν την τάση να ανεβάζουν το σάκχαρο του αίματος.

Τσίμπησα λίγη μάυρη σοκολάτα το απόγευμα, μια χούφτα στραγάλια και Βραδινό έφαγα με τους φίλους μου μία μακαρονάδα Ναπολιτάνα ΤΟΥ ΠΙΣΙΝΟΥ(για να μη πω του κ/λου), σε πιτσαρία ενώ κοιτούσα όλους τους υπολοιπους να τρώνε πεντανόστιμές πίτσες! (ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ(ΒΙΓΚΑΝ) ΤΥΡΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΙΤΙΣ ΝΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ;;;;)

Σκέψεις πρώτης μέρας: χμ, ΟΚ μπορώ να τα καταφέρω. Νομίζω. Πιθανών. Η δυσκολία τελικά δεν είναι στο τι θα μαγειρεψεις στο σπίτι σου αλλα στις κοινωνικές συναναστροφές σε εστιατόρια. Μεγάλη δυσκολία στο τι θα φάς. Και αν είσαι επιλεκτικός foodie, ε, την πάτησες.

ρεβύθια λεμονάτα
Ρεβίδια λεμονάτα με φανταστική αρώματική φρέσκια ρίγανη απο τη γλάστρα μου. Την συνταγη θα την βρείς κάνοντας κλικ εδώ.
11
ΤΕΛΕΙΟ
0
2
ΑΓΑΠΩ!
3
ΧΑΧΑ
You already used all votes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close
Μάνα μου! .
Ξέρω τι Έφαγες Πέρσι το Καλοκαίρι © Copyright 2025. All rights reserved.
Close