Χρησιμοποίησε ότι χύμα τσάι βρείς. Προτείνω μαύρο Κεϋλάνης που βρίσκεις εύκολα σε όλα τα σουπερμάρκετ και τα μπαχαράδικα αλλα έχω φτιάξει και με πράσινο του βουνού που μου μάζεψε η γιαγιά μου απο τον Έβρο! Θαυμάσιο!

Θα τρελαθείς με τη σπιρτάδα των καλοκαιρινών φρούτων που σου προτείνω να προσθέσεις! Πανεύκολη συνταγή και οικονομική! Ναι μάνα μου μην αγοράζεις κρύο τσάι έτοιμο πΧια! φτάνει! Φτιάξτο στο σπίτι! Να σου πω και δύο λόγια γιατί να το φτιάξεις εσύ; Ορίστε:

Ιδιότητες Μαύρου Τσαγιού

Το μαύρο τσάι περιέχει φλαβονοειδή (φυτικής προέλευσης αντιοξειδωτικές ενώσεις) και κατεχίνες. Μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της χοληστερίνης για εμάς που ξεπεράσαμε τα -άντα και προσέχουμε. Προστατεύει τον οργανισμό από την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης, και αυξάνει την HDL (καλή) χοληστερόλη, δύναται να βελτιώσει την λειτουργία των αρτηριών και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου (σούπερφουντ ε;).

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις τις κατεχίνες και τα άλλα φλαβονοειδή που περιέχονται στο τσάι είναι να το πιείς αμέσως μετά την παρασκευή του. Το επεξεργασμένο τσάι (το ντεκαφεϊνέ, το έτοιμο ή το στιγμιαίο τσάι) έχουν λιγότερο από αυτές τις ενώσεις. Το τσάι μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση του σιδήρου από τα φρούτα και τα λαχανικά για αυτό πρέπει να πίνεται ανάμεσα στα γεύματα ή με προσθήκη λίγου φρεσκοστυμένου χυμου λεμονιού.

Επίσης περιέχει καφεΐνη (τεϊνη) για αυτό πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση τις βραδινές ώρες για να μη “δρακουλιάσουμε” ολη νύχτα, εκτός αν είσαι απαυτούς τους αχώνευτους, τους “ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΙΝΩ ΚΑΦΕ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ” τοτε πιές μάνα μου! Εμείς οι άλλοι χαμομηλάκι! Λές να γίνεται ωραιο κρυο το χαμομήλι; θα δοκιμάσω και θα σου πω.

Πάτα πλέι στο άσμα παρακάτω, γύρνα για λίγο στο βίνταζ 1992, και μπές στη κουζίνα!

Κρύο Τσάι Σπιτικό, με Λεμόνι

5 from 2 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 4 ποτήρια

Υλικά

Για το τσάι

  • 1 λίτρο νερό
  • 5 κ.σ. τσάι
  • 100 ml λεμόνι φρεσκοστυμένο χυμό (100μλ=ενα μεσαίο λεμόνι)

Για το σερβίρισμα

  • ροδάκινα
  • συκα
  • δυόσμο
  • ζάχαρη μαύρη
  • πάγο

Οδηγίες

  • “Βράζουμε” το νερό με το τσάι ώσπου να φτάσει τους 80οC και το αφήνουμε για 3-4 λεπτά. (αν δεν εχουμε θερμόμετρο κατσαρόλας, βγάζουμε απο τη φωτιά λίγο πρίν ξεκινήσει ο βρασμός) 
  • Στραγγίζουμε το τσάι με ενα σουρωτήρι σε μία κανάτα, προσθέτουμε το φρεσκοστυμμένο λεμόνι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σερβίρισμα

  • Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε μια φέτα ροδάκινο, μία φέτα σύκο και 3-4 φύλλα δυόσμου, ζάχαρη μαύρη όση θέλουμε και τα συνθλίβουμε με ένα γουδοχέρι ή άν δεν ξέρετε τί ειναι αυτό μη δίνετε σημασία στην ηλικία μου και χρησιμοποιήστε ενα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε τον πάγο και το τσάι.
  • Απολαμβάνουμε σαν να είναι 1992.
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!
5
ΤΕΛΕΙΟ
3
16
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes