Τι είναι το Χάλογουίν, μάνα μου;

Η λέξη προέρχεται από το All Hallows‘ Eve, ή All Saints’ Eve και δηλώνει την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων. Το Halloween συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε παιδική γιορτή στην Αμερική.

Star Wars Dog GIF

Η γιορτή αυτή συγχέεται με τις Ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές, καθώς το Χαλοουίν έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υιοθετήθηκε απο μαγαζιά της εστίασης ώς αφορμή για πάρτι και διασκέδαση, αν και κάθε χρόνο πληθαίνουν και σύγχρονες μαμάδες που διασκεδάζουν τα μικρά τους διακοσμόντας το σπίτι και φτιάχνοντας καλούδια στη κουζίνα.

Paramount Movies rose addams family morticia GIF

Κάθε χρόνο το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, τα παιδιά γυρίζουν από σπίτι σε σπίτι τραγουδώντας και ρωτώντας τους σπιτονοικοκύρηδες… “trick or treat”? , οι οποίοι με την σειρά τους τους προσφέρουν ζαχαρωτά και σοκολάτες στα παιδιά..

Το Trick (φάρσα) είναι ουσιαστικά μια παιχνιδιάρικη προειδοποίηση από τα παιδιά που επισκέπτονται διάφορα σπίτια, λέγοντας τους ιδιοκτήτες τους πως θα τους κάνουν κάποια τρομακτική φάρσα, αν δεν τους προσφέρουν κάποιο γλυκό (treat).

trick or treat candy GIF

Γιατί 31η Οκτωβρίου;

Το Halloween αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτής Samhaim. Ενώ προήλθε αρχικά απο την Ιρλανδία, γιορτάζεται κυρίως σε ΗΠΑ και Καναδά όλο τον Οκτώβριο με αποκορύφωμα την 31η Οκτωβρίου. Οι Κέλτες θεωρούσαν ότι η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα. Παράλληλα, η μεταβατική περίοδος από το φθινόπωρο προς τον χειμώνα θεωρείτο ως μια είδους γέφυρα μεταξύ των ζωντανών και των νεκρών.

Μαγειρική και διακόσμηση!

Φυσικά, σαν γιορτή που σέβεται τον εαυτό της, το Halloween, έχει τις δικές τις διακοσμητικές επιρροές. Το μυστικιστικό στοιχείο είναι αυτό που πρωταγωνιστεί. Μούμιες, μαγισες, τέρατα και τρομακτικά χαραγμένες κολοκύθες να κλέβουν την παράσταση, ενώ και η μαγειρική είναι κύριο μέρος της διακόσμησης.

breakfast lol GIF by Justin Gammon

Όλη αυτή η εισαγωγή έγινε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Την μάσα. (χαχα).

Σας παρουσιάζω λοιπόν ορισμένες συνταγές για να διακοσμήσετε κατάλληλα το χάλογουιν τραπέζι σας, και να διασκεδάσετε με κάτι διαφορετικό τα παιδιά σας ή τους φίλους σας!

  1. Μουμιοπιτάκια (mummy dogs)
πατάς την εικόνα για να πας στη συνταγή!

2. Χαλασμένα Αβγά (Halloween)

πατάς την εικόνα για να πας στη συνταγή!

3. Δάχτυλα Hot Dog, για Κανίβαλους

δάχτυλα hot dog
πατάς την εικόνα για να πας στη συνταγή!

4. Μπισκότα Τερατάκια Διπλής Σοκολάτας

μπισκοτα τερατακια χαλογουιν
πατάς την εικόνα για να πας στη συνταγή!
1
ΤΕΛΕΙΟ
3
2
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes