Για ακόμη μία φορά πρίν λίγες μέρες πάτησα τα “ιερά” χώματα της αιώνιας πόλης. Βολτούλα στην Ρώμη δηλαδή, και αδραξα την ευκαιρία να αγοράσω απο την πρωτεύουσα της Ιταλίας μοναδικά αλλάντικά: σαλάμι αγριόχοιρου με τρούφα, γκουαντσιάλε για καρμπονάρα και παραδοσιακά τυριά για να φτιάξω αυθεντικές αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές!

Αγαπώ την Ιταλική κουζίνα. Το ξαναλέω, οι φίλοι μου το ξέρουν καλά. Μαζί με τους Γάλλους που μας χάρισαν τεχνικές και άλλαξαν το τοπίο της παγκόσμιας γαστρονομίας θεωρώ πως οι Ιταλοί συνέβαλαν εξίσου στην παγκόσμια κουλτούρα της αστικής μαγειρικής τέχνης και  μας δώρισαν κατ’ εμέ τρία σημαντικά πιάτα απο την παραδοσιακή μαγειρική τέχνη τους (ίσως και άλλα πολλά, αλλά θα ξεχώριζα τρία απο την εμπειρία μου με την μαγειρική τους κουλτούρα):

  1. Την ζύμη Πίτσας με μαγιά – που στον ξυλόφουρνο φουσκώνει υπέροχα και μας δίνει τα φανταστικά ξεροψημένα κενά στην κρούστα (δείτε την τέλεια συνταγή που μου την έδωσε μία μικρή Ιταλική οικογενειακή αλευροβιομηχανία εδώ)
  2. Τις Πιαντίνες. Οι πίτες τις τεμπέλας που λέω εγώ. Η επιτομή της αστικής τους μαγειρικής, γιατί σε λιγότερο απο 10 λεπτά έχουμε ζύμη για πίτα ή λεπτή πίτσα που την ψήνουμε στο καυτό τηγάνι μας, προσθέτουμε λίγο τυρί μία σάλτσα και 2-3 αλλαντικά που μας αρέσουν και έχουμε έτοιμο γεύμα ποιότητας Ιταλικού εστιατορίου στο εικοσάλεπτο… α,  και εντυπωσιάζουμε και την παρέα… 😉  μπορείτε να δείτε την συνταγή για Ιταλική piadina εδώ
  3. Τα ζυμαρικά. Αχ αυτές οι υπέροχες σάλτσες τους! όσο ποιό απλές ειναι τόσο ποιό νόστιμες οι άτιμες! Σας έχω δώσει κατα διαστήματα συνταγή για “πάστα Πουτανέσκα“, βασικές σάλτσες “του φοιτητή” όπως η “Μαρινάρα” που θέλει απλά τοματάκι, κρεμμύδι άντε και κάνα σκορδάκι… λίγο πιό σύνθετες όπως η “Καπονάτα” που έχει λίγα λαχανικά αλλά και την αυθεντική πανεύκολη Καρμπονάρα. Χωρίς κρέμες γάλακτος και μανιτάρια και διάφορα που σκαρφίζεται ο καθένας και βάζει μέσα στα μακαρόνια του και τα λέει “καρΠονάρες”. Οκ, δεν λέω είναι νόστιμες οι σάλτσες με κρέμα γάλακτος αλλα η αυθεντική Ιταλική συνταγή είναι διαφορετική και έχει λίγα υλικά.

Σας άνοιξε η όρεξη; ‘Ωρα να “χτυπήσουμε” μία αυθεντική καρμπονάρα, τί λετε;

 

      

3
ΤΕΛΕΙΟ
4
1
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes