Μία υπέροχη Αυθεντική Ιταλική μακαρονάδα με ελιές, αντζούγιες, κάπαρη, βασιλικό και μπόλικη τοματα. Γκουρμέ, μεσογειακή και με φθηνά υλικά.

Υλικά

  • 500γρ σπαγγέτι
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 8  φιλέτα αντσούγας σε λάδι ψιλοκομμένα
  • 400γρ τριμμένη τομάτα
  • 5-6 τοματίνια ολόκληρα
  • 100γρ ελιές μαύρες καλαματιανές, χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένες ή σε ροδέλες
  • 2 ½ κ.σ. κάπαρη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.γ. βασιλικός ξερός
  • 1 κ.γ. μπούκοβο καυτερό (προεραιτικά)

 

Πώς την φτιάχνουμε

  1. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε καλά αλατισμένο νερό ακολουθόντας τους χρόνους της συσκευασίας (εάν ειναι ελληνικά ζυμαρικά βγάλτε τα 1-2 λεπτά πιο νωρίς για να ειναι Al Dente.
  2. Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τις αντζούγιες, τις ελιές, την κάπαρη,  την ρίγανη, το βασιλικό και το μπούκοβο
  4. Αφού λιώσουν αρκετά οι αντζούγιες, προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, τα τοματίνια και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει λίγο παχύρρευστη
  5. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα για το αλάτι. Πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε άλλο γιατί οι αντζούγιες, οι ελιές και η κάπαρη ειναι αλμυρές αλλα ανάλογα τα γούστα πάντα 🙂
  6. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με την σάλτσα. Εάν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο νερό απο τα ζυμαρικά σας και ανακατεύετε ωσπου να να δέσει πολύ καλά η σάλτσα