Τι θα γίνει θα μαθεις κανα Γαλλικό; Ολόκληρη κουζίνα μας εχουν χαρίσει οι άνθρωπες, και όχι δεν εννοώ την ηλεκτρική που εχεις σπίτι σου ούτε τα βατραχοπόδαρα και τα σαλιγκάρια! Δες το Julie & Julia να μαθεις τα βασικά ντάρλινγκ, το ‘χει στο νετφλιξ! χαχα!

Ρεμουλάντ λοιπόν είναι μία απο τις πιό γνωστές σάλτσες στην Γαλλική κουζίνα και φυσικά η αγαπημένη πολλών μέσα σε μπέργκερς, σε σάντουιτς ως βάση σε κοτοσαλάτα, τονοσαλάτα αλλά και για συνοδεία ενος καλού ψαριού.

Συμβουλή: Φτιάξτην για να συνοδέψεις τον παραδοσιακό μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου. Θα σε λατρέψουν όσες δεν συμπαθούν τη σκορδαλιά και όσοι θα έτρωγαν παντόφλα απο το αμόρε εάν υπεκυπταν στο εθνικό άρωμα της μεγάλης ημέρας μας: την Σκορδίλα.

Έχει βάση τη μαγιoνέζα στην οποία προστίθεται μουστάρδα, κάππαρη, μαϊντανός, εστραγκόν και αντζούγιες.

Βέβαια εδω που τα λέμε που να βρείς εστραγκόν φρέσκο; Και αν δε σ’αρέσει; Να καθομαι να σ’ακούω να λές: “οι συνταγές του μπλόγκ αυτουνού του ξερω-τι-εφαγες δε πετυχαίνουν!” και τετοια χαζά; οοοοχι, μανα μου! Δεν ειμαι ο “Πετρετζούκας” εγω να σε ανέχομαι! Φτιάξτο με μαιντανό εκει πέρα σαν τη γιαγιά σου να είμαστε σίγουροι και ασε τις Γαλλικές δοκιμές για άλλους! (χιουμοράκι! χιχι)

Sauce Remoulade

εξελληνισμένη (ή αλλιώς: της Γιαγιάς σου) (ή αλλιώς: σως μεσογειακή με βάση τη μαγιονέζα )

Φτιάξτην για να τη βάλεις σε σάντουϊτς, μπέργκερς ή στον παραδοσιακό μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου για όσους δεν συμπαθούν τη σκορδαλιά

Προετοιμασία 20 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 2 minutes
Συνολικός Χρόνος 22 minutes
Μερίδες 400 γρ sauce

Υλικά

  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 3 τεμ αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 5 τεμ. αντζούγιες ψιλοκομμένες/λιωμένες
  • 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό γεμάτη
  • 1 κρεμμύδι ξερό μικρό-ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο μόνο το πρασινο μερος- ψιλοκομμένο
  • εστραγκόν(εσύ βαζεις μαϊντανό είπαμε) ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκκόβουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας -σχεδον λιωμένα- και τα ανακατευούμε με την μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το γιαούρτι. 

  2. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι δοκιμάζοντας για να έρθει η γεύση στο γούστο μας. Προσοχή με το αλάτι γιατί είναι αλμυρές και οι αντζούγιες και η καππαρη.

  3. Καλή απόλαυση! 🙂