Αυτή είναι η κλασική συνταγή χωρίς παραλλαγές για αυτό το παραδοσιακό μαμαδίστικο καλοκαιρινό φαγητό! Πολύ γλυκά, με μπόλικη σάλτσα ντομάτας, και πολύ γεύση!

Φασολάκια Κοκκινιστά Πλατιά

Προετοιμασία 20 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος 55 minutes
Συνολικός Χρόνος 1 hour 15 minutes
Μερίδες 4 Άτομα

Υλικά

  • 1000 γρ. Φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
  • 3 πατάτες καθαρισμένες και χονδροκομμένες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα Σκόρδο Ψιλοκομμένο
  • 3 κούπες ντομάτα στον τρίφτη
  • 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κούπα Μαϊντανό Ψιλοκομμένο
  • 2 κλαδάκια Δυόσμο Ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών αραιωμένο σε μία κούπα νερό
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

  2. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τη ζάχαρη να καβουρδιστεί για ενα λεπτό

  3. Ρίχνουμε τις πατάτες, την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα φασολάκια.

  4. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, και τον αραιωμένο κύβο με τον ζωμό λαχανικών.

  5. Φροντίζουμε τα υγρά να μισοσκεπάζουν τα φασολάκια. Μαγειρεύουμε για 40-50’ περίπου σε μέτρια φωτιά. 

  6. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό πριν από το τέλος του μαγειρέματος για να μπορούμε να δοκιμάσουμε την ποσότητα αλατιού που θα ρίξουμε.

Μικρά Μυστικά

  • εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα φασολάκια εποχής, το πρώτο βήμα ειναι να  τα ζεματίσουμε για 2’ σε βραστό νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.