Εντάξει ξέρω, αυτή η συνταγή θα έχει την χαμηλότερη απήχηση, θα με αφορίσετε και δεν θα ξαναπατήσετε στην σελίδα μου. ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΕΤΡΩΓΑ ΤΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ μικρός ρε παιδιά αλλα νταξ… μία στο τόσο είναι καλό να τρώς κάτι πράσινο. Και επειδή δεν μου αρέσει να τρωω σκέτα πρασινάδια, ε, είπα να ρίξω και λίγες γαριδούλες μέσα αφου μου βρισκόντουσαν στην καταψυξη (ήταν προσφορα στο σούπερμάρκετ, δεν μπόρεσα να αντισταθώ.. χαχα) Και έγινε λοιπόν ενα φαγάκι ΘΑΥΜΑ! Οι γαριδούλες είναι το «κερασάκι στην τούρτα». Καλά όχι και τούρτα τα φασολάκια καταλαβαίνω, αλλα εάν φτιάχνετε τα απλά φασολάκια συνέχεια, δοκιμάστε και τη δικιά μου έκδοση με τις γαρίδες μία φορα! ειμαι σίγουρος θα σας αρέσει!

Υλικά

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 6 μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένες μικρές γαρίδες χωρίς κέλυφος (ευκολία και οικονομία)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. άνιθο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ξερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σωτάρισμα και 5 κ.σ. ελαιόλαδο για το φαγητό
  • 2-3 ντομάτες τριμμένες ή μία συσκευασία τοματάκι ψιλοκομμένο κονσέρβα.
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς τα φτιάχνουμε

  1. Ρίχνουμε τις δυο κουταλιές της σουπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα  μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σωτάρουμε ώσπου να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες (όχι παγωμένες! οδηγίες για το σωστό ξεπάγωμα κάτω, στα μυστικά), ανακατεύουμε για λίγο
  3. Ρίχνουμε τα φασολάκια(εάν έχετε πάρει κατεψυγμένα ρίξτε τα παγωμένα) και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  4. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις τριμμένες τομάτες.
  5. Τέλος, ρίχνουμε τα μυρωδικά μας. Τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το πιπέρι(κατα βούληση) και τον κύβο λαχανικών.
  6. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητο να βράσει.
  7. Ελέγχουμε τακτικά μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο παραπάνω νερό.
  8. Σε αυτό το στάδιο δοκιμάστε το ζουμάκι σας και εαν χρειάζεται προσθέστε λίγο αλάτι στο φαγητό. Προσοχή, το αφήνουμε το αλάτι προς το τέλος γιατί ο κύβος είναι ήδη αλμυρός, και πιστέψτε με το αλάτι δεν παίζουμε… εχω χαλάσει άπειρα φαγητά και ακόμη μου ξεφεύγει πολλές φορές… μην με κρίνετε, όλοι μας έχουμε τις αδυναμίες μας… 🙂 Το Φαγητό μας ειναι έτοιμο όταν έχει μαλακώσει η πατάτα ενώ τα φασολάκια ειναι λίγο τραγανά.

 

ΜΥΣΤΙΚΟ: Τα κατεψυγμένα θαλασσινά ποτέ δεν τα ξεπαγώνουμε με ζεστό νερό, ούτε τα μαγειρεύουμε κατευθείαν, ειδικά τα μύδια και τις γαρίδες. Ξεπαγώνουμε, είτε αφήνοντάς τα στη συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ ή την ίδια μέρα τα βάζετε σε κρύο νερό και αφήστε τις για 2 ώρες αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό.

Καλή όρεξη!!

 

φασολακια με γαριδες φασολακια με γαριδες φασολακια με γαριδες