Αιματόπιτα λαχταριστή σου έχω μάνα μου σήμερα. Έφτασε η ώρα να γιορτάσουμε ακόμα μία χρονιά το Χαλογουίν και να θυμηθούμε τα νιάτα μας που ξεφαντώναμε στα τρομακτικά χάλογουϊν πάρτι εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Γαλατόπιτα με φρούτα του δάσους θα το πουν το γλυκό αυτό μερικοί κοινοί και τελευταίοι αστοιχείωτοι. Θα ικανοποιήσει όμως και τους πιο απαιτητικούς κόμηδες. Τον Άρχοντα των Καρπαθίων, και τον δράκουλα των Εξαρχείων. (εάν δεν έπιασες το reference στην κάλτ ταινία με τον Τζίμη Πανούση και τον Κωνσταντίνο Τζούμα, τι να σε κανω μάνα μου. Γκούγλαρέ το! χαχα).

Τρελαίνομαι για “ξενόφερτες” γιορτές. Όπου γάμος και χαρά η παρδάλω πρώτη. Ωστόσο, η φαντασία μου καλπάζει και δε θα μπορούσα και φέτος να μη σου κάνω μερικές Ελληνικές Παραδοσιακές συνταγές στη Χάλογουϊν βερσιόν τους. Το ονομάζω απροκάλυπτα: Γκρίκ Χαλογουϊν και παίρνω -αξίως- το στέμμα και τα δικαιώματα της πρωτιάς της ιδέας αυτής. Το Γκρίκ Χαλογουίν το είδες πρώτη εδώ μάνα μου! Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές φτιαγμένες για να σου κοπεί το αίμα.

ΑΙΜΑΤΟΠΙΤΑ ΧΑΛΟΓΟΥΙΝ

Τσέκαρε τις φωτογραφίες μου στο Instagram εδώ

ΑΙΜΑΤΟΠΙΤΑ ΧΑΛΟΓΟΥΙΝ

Αιματόπιτα. (Haloween)

Γαλατόπιτα με φρούτα του δάσους θα το πουν το γλυκό αυτό μερικοί κοινοί και τελευταίοι αστοιχείωτοι. Έφτασε η ώρα να γιορτάσουμε ακόμα μία χρονιά το Χαλογουίν και να θυμηθούμε τα νιάτα μας που ξεφαντώναμε στα τρομακτικά χάλογουϊν πάρτι εκεί στα τέλη της δεκαετίας του '90.
5 from 2 votes
Εκτύπωση Αποθήκευσε στο Pinterest Βαθμολόγησε
Πιάτο: γλυκό
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: halloween, αιματόπιτα, γαλατόπιτα, χαλογουιν
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος: 45 minutes
Συνολικός Χρόνος: 1 hour
Μερίδες (μπορείς να προσαρμόσεις): 12 μερίδες

Εξοπλισμός που Χρειάζεσαι

  • ταψάκι 24-30εκ.
  • μπλέντερ ή ραβδομπλέντερ

Υλικά

  • 1500 γρ. γάλα πλήρες.
  • 500 γρ. φρούτα του δάσους (κατεψυγμένα). μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σκέτο βατόμουρο, φράουλες ή κεράσια.
  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ. αλεύρι για ολες τις χρήσεις
  • 3 αβγά μεσαία
  • 250 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 3 φιαλίδια βανιλίνη
  • 70 γρ. βούτυρο

Οδηγίες

  • Εάν έχουμε ραβδομπλέντερ η διαδικασία είναι πανεύκολη. Ρίχνουμε και χτυπάμε/αλέθουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα ΕΚΤΟΣ από το βούτυρο.
  • Εάν έχουμε μπλέντερ ή μούλτι, σταδιακά χτυπάμε λίγο-λίγο το γάλα με τα φρούτα του δάσους ώσπου να έχουν αλεστεί όλα. Μετά τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός απο το βούτυρο.)
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ώσπου το μίγμα να αρχίσει να πήζει σε μία κρέμα.
  • Αφού πήξει σε περίπου 5 λεπτά (ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας), κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε πάλι καλά ώσπου να λιώσει και να ενσωματωθεί.
  • Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 25-30εκ και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι τα τοιχώματα και τη βάση του. Τινάζουμε ότι περισσεύει από το σιμιγδάλι της φόρμας.
  • Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 200οC για 40-45 λεπτά ή ώσπου να πιάσει μια καφετιά κρούστα από πάνω.
Μοιρασέ το στο Facebook Σχολίασε , Ρώτα με κάτι ή Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Έφτιαξες τη Συνταγή;Κάνε στόρι στο insta με τη δημιουργία σου! Κάνε με "tag" και "Mention" @kserotiefages και θα το μοιράσω!

Google NewsΑκολουθήστε το μπλόγκ μαγειρικής μου στο google news, πατώντας το αστεράκι, για να σας έρχονται όλες οι καινούριες συνταγές μου στις ειδήσεις σας! 

2
ΤΕΛΕΙΟ
0
1
ΑΓΑΠΩ!
0
ΧΑΧΑ
You already used all votes